Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank

"Hicret Hareketi Ümmet’in Bağımsızlığının İlanıdır"

Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) Başkanı Mehmet Develioğlu,  "Bugün İslâm Coğrafyası bu Hicret hareketini örnek alarak kendi karakterini ortaya koymalı, kendine güvenerek Batı’ya bağımlı değil Batı’ya yol gösteren, örnek olmalıdır. " dedi.

Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) Başkanı Mehmet Develioğlu hicri yılbaşı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Develioğlu açıklamasında şunları kaydetti:

“Bugün 1 Muharrem 1439 Hicri yılbaşı. Muharrem Ayı’nın ilk günü olan bu günde Hz. Muhammed (S.A.V) efendimiz, yol arkadaşı Ebubekir Sıddık ile yola çıkmıştır. İslâmiyet’in yayılmasında dönüm noktası olan bu Hicret hareketi Ümmet’in bağımsızlığının ilanıdır. Aynı zamanda Dünya’daki zulümlerin sonu ve adaletin tahsisidir. Bugün İslâm Coğrafyası bu Hicret hareketini örnek alarak kendi karakterini ortaya koymalı, kendine güvenerek Batı’ya bağımlı değil Batı’ya yol gösteren, örnek olmalıdır.

Bu münasebetle Hicri 1439. yılının İslâm Coğrafyasına hayırlı olmasını temenni ediyor, Ümmetin birlik beraberliğine vesile olarak Filistin, Suriye, Irak, Arakan, Afganistan, Yemen, Libya ve Türkistan gibi zulüm altındaki tüm Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.