Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis

Hisarcıklıoğlu: Türkiye'nin Geleceği İçin Demokrasi Dışında Bir Seçenek Görmüyoruz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmiyoruz. Türkiye’nin geleceği için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Ülkemiz ve milletimiz için hain emelleri olanlar başaramadılar. Başaramayacaklar da. Biz yolumuzda yürümeye, büyümeye, güçlenmeye devam edeceğiz" dedi.
 
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB'da düzenlenen Uluslararası Yatırımcılarla İstişare toplantısında konuştu. Konuşmasına, katılımından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlara ve meslektaşlarına teşekkür ederek başlayan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:
 
15 Temmuz Vurgusu

“Sayın Cumhurbaşkanım, bugün burada Türkiye’nin gücüne ve geleceğine inanan, küresel yatırımcılarımızla bir araya geliyorsunuz. Her biri sektörlerinde, dünyanın önde gelen, saygın isimlerinden oluşuyor. Bu salondaki yatırımcılarımız, ülkemize 150 milyar doların üzerinde yatırım kazandırdılar. Yani bizimle, ülkemizle kader birliği yaptılar. Memleketimize üretim, istihdam ve ihracat sağladılar. Geçtiğimiz yıl 2 Ağustos’ta yaptığımız toplantının ardından, bugün yine sizin liderliğinizde bir araya geldik. Çünkü son 1,5 senede bu ülkede nelerin yaşandığını, karşımıza hangi hain emellerin çıkarıldığını unutmadık, unutmuyoruz. Sözde birbiriyle alakası olmayan terör örgütleri aynı anda saldırdı.
Yetmedi, dünya tarihinin görmediği hain FETÖ darbe girişimini yaşadık.
Sadece son 1 senede yaşadıklarımızı, dünyada herhangi başka ülke yaşasa, belini doğrultamazdı. Ama biz dimdik ayaktayız. Sizin hem terör örgütleriyle mücadelede, hem de 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün bertaraf edilmesinde gösterdiğiniz kararlı duruş ve liderlik için, Türkiye’nin özel sektörü olarak, size en derin şükranlarımızı sunuyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle anıyoruz.”
 
“Milletin İradesi ve Demokrasi Dışında Hiçbir İradeyi Tanımıyoruz”
 
TOBB camiası olarak, istiklal ve istikbal mücadelesinde en ön safta yer aldıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, Darbe Girişimine karşı ilk harekete geçen, ilk inisiyatif alan meslek örgütü olduklarını ifade ederek  “Darbe bildirisini gördüğümüzde, saat 00.22’de, hemen çıktık dedik ki; ‘Milletin iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür’ Sonrasında 81 il ve 160 ilçede tüm camiamızı darbeye karşı harekete geçirdik. Ertesi gün özel sektör meslek örgütlerinin hepsini bir araya getirdik ve darbeye karşı ortak tavrımızı gösterdik” dedi. 

“Yatırımcıların ve Piyasaların Güvenini Yeniden Kazandık”
 
Hisarcıklıoğlu, Odalar ve Borsalar olarak şehirlerdeki demokrasi nöbetlerini aktif bir şekilde desteklediklerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan himayesinde başlatılan, 15 Temmuz Şehitleri dayanışma kampanyasına, en fazla katkıyı da, yine Odalar ve Borsaların sağladığına dikkat çekerek konuşmasına şu ifadelerle devam etti:
 
“Yurt dışında ülkemiz aleyhine oluşturulmak istenen algılara karşı da sessiz kalmadık.
Bu kanun-dışı, ahlak-dışı, insanlık-dışı darbe girişimini ve Türk halkının, demokrasiye ve milli iradeye nasıl sahip çıktığını, 6 kıtada, 98 ülkedeki muhataplarımıza ve 25 küresel iş örgütüne anlattık. Yine o günlerde, yatırımcıların güvenini yeniden tesis etmeli ve yükseltmeliyiz dedik.
Siz burada da liderliğinizi gösterdiniz. Bugün bu salonu dolduran en büyük 300 uluslararası şirketle bir araya geldiniz.
Olan biteni doğrudan sizden dinleyip, öğrenenince, tedirginlikleri kayboldu. İş ve yatırım ortamını iyileştirmek üzere, Başbakanımızla ve Bakanlarımızla birlikte çalıştık. Sizin desteklerinizle bu çalışmaların pek çoğu da hayata geçti, geçiyor. Böylece yatırımcıların ve piyasaların güvenini yeniden kazandık. Herkes ileriye bakmaya başladı.”
 
“Biz Yolumuzda Yürümeye, Büyümeye, Güçlenmeye Devam Edeceğiz”
 
Yılın ilk çeyreğinde dünyadaki en iyi büyüme performanslarından birine ulaşıldığını ifade eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu açıklamasının devamında şunları kaydetti:
 
“Yine sizin başkanlığınızda Şubat ayında. ‘TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nı yaptık. Siz orada, istihdama yönelik tarihi desteklerin çıkmasını sağladınız. Biz de sizden aldığımız destekle, Türkiye genelinde ‘istihdam seferberliği’ni başlattık. Ülke çapında bu işi tanıttık, yaygınlaştırdık ve takip ettik. ‘Bu iş olur’ dedik ve çok şükür ‘bu iş oldu’. Sizin sağladığınız tarihi desteklerle 6 ayda istihdam artışı rekor kırarak 1,2 milyona ulaştı. İşte bu, ülkemize, ekonomiye güvenin eseridir. Sayın Cumhurbaşkanım, sizin başkanlığınızda, hükümetinizin bizlere duyduğu güven, attığı adımlar, bize daha büyük bir güç veriyor. Daha iyi işler yapmak için cesaretimizi artırıyor. Biz de kendimize güveniyoruz. Zira Türkiye olarak 15 Temmuz’da şunu herkese gösterdik. Gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmiyoruz. Türkiye’nin geleceği için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Ülkemiz ve milletimiz için hain emelleri olanlar başaramadılar. Başaramayacaklar da. Biz yolumuzda yürümeye, büyümeye, güçlenmeye devam edeceğiz. Çünkü Türkiye’nin geleceğine yatırım yapanların her zaman kazanacağını biliyoruz. Türkiye’nin potansiyeline ve parlak geleceğine inanıyoruz. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim.
Bu düşüncelerle sözlerine son verirken, ekonomimize, yatırımcılarımıza, bu memleket için elini taşın altına koyan herkese verdiğiniz destek için size teşekkür ediyor, saygı ile selamlıyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.