HSK 7 Mahkemeyi İhtisas Mahkemesi Olarak Belirledi

Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi, 7 ağır ceza mahkemesini ek ihtisas mahkemesi olarak belirledi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi’nin ihtisas mahkemeleri belirlenmesine ilişkin kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Karara göre, HSK Birinci Dairesi, ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren bir kısım suçlara bakmak üzere belirlediği ihtisas mahkemelerine ilave olarak yeni ihtisas mahkemelerinin tespit edilmesine yönelik gelen talepleri görüştü. Görüşmede, ihtisas mahkemelerinin iş yoğunlukları ile baktıkları davaların niteliği ve kapsamı dikkate alınarak, kurulu olup faaliyete geçirilmesine karar verilen İzmir 18., Kahramanmaraş 4., Kocaeli 6., Konya 10., Manisa 4., Uşak 3. ve Tunceli 1. Ağır Ceza Mahkemelerinin, Türk Ceza Kanunu ile Terörle Mücadele Kanunu’ndaki ilgili suçlar dolayısıyla açılacak davalara bakmalarının uygun olacağı değerlendirildi.

Bu kapsamda, söz konusu mahkemelerin 5235 sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkındaki Kanun uyarınca ilgili suçlardan dolayı açılan davalarda ihtisas mahkemeleri olarak belirlenmelerine karar verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.