Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Hudut Hattına Saldıran 8 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, Suriye’nin kuzeyinden yapılan silahlı saldırıya meşru müdafaa kapsamında yapılan atışlarla 8 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı, dün meydana gelen olaylara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, 12-14 Mart 2018 tarihleri arasında, Mardin’in Nusaybin ilçesinde, hudut hattında görevli güvenlik güçlerine Suriye kuzeyinden yapılan silahlı saldırıya meşru müdafaa kapsamında yapılan atışlar neticesinde PKK/PYD-YPG terör örgütü mensubu 8 terörist etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde ise güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 3 adet G-3 piyade tüfeği, 1 adet H-K-33 piyade tüfeği, 8 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet Biksi makinalı tüfek, 4 adet tabanca, 8 adet el bombası, 2 adet telsiz, 3 adet RPG-7 R/A mühimmatı, 2 bin 724 adet muhtelif çapta fişek ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Hakkâri’nin merkez kırsal alanında, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında ise 550 kilogram patlayıcı madde kullanılarak hazırlanmış bir adet el yapımı patlayıcı, 4 adet pil bloğu, 10 adet elektronik devre ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilirken, Bitlis’in Mutki ilçesinde arazi aramasında el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 100 kilogram amonyum nitrat, bir adet telsiz ve çok miktarda yaşam malzemesi bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.