Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bugünün gündemi HAVA HAREKATI türk silahlı kuvvetleri süt ihracat tsk 14 Nisan 2024 Gündem Özeti

İBB ‘Yaya Yolu’ Projesini Durdurdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şemsi Paşa Camii’nin yakınında başlattığı yaya yolu projesini, camide ve camiye yakın yollarda oluşan çatlaklara gelen tepkiler nedeniyle durdurdu.

Üsküdar Meydan Düzenleme projesi kapsamında yaya yolu yapımına başlanması sonucu Mimar Sinan’ın 1580’de yaptığı ve denize sıfır olarak inşa edilen Şemsi Paşa Camii’nde çatlaklar oluştu.  Cami avlusu duvarlarında ve cami ile deniz arasında yürüme yolunda oluşan çatlaklar sonrasında tepkiler arttı. Artan tepkiler nedeniyle İBB, çalışmaları durdurdu.

İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatı üzerine belediye yaptığı yazılı açıklamada “Üsküdar Şemsi Paşa Camisi önünde yapılan çalışma durduruldu. Proje tekrar değerlendirilecek” denildi.

Tepkilerin önemli ismi Hürriyet Yazarı Prof. Dr. İlber Ortaylı olayı yerinde inceleyerek, “Burayı genişletecekler, sonra oturup çay içecekler herhalde. Buraya kazık çakılacaksa Mimar Sinan’ın zamanında âlâsı çakılırdı. Niye  Mimar Sinan denizi doldurmamış da sen dolduruyorsun?” ifadelerini kullandı.

Diğer bir tepkide Mimar Ebubekir Şimşek’ten geldi. Çatlakların fotoğrafını Twitter hesabından paylaşan Şimşek, projenin durdurulması için uzun zamandır tepki gösteriyor. Şimşek’in paylaşımı ise şöyle;



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.