Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

İbiş’ten Baykal Açıklaması: Beyin Ölümü Kesinlikle Yok

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, tedavi altında olan CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın durumuna yönelik umutlandırıcı bulguların olduğunu belirterek, “Basında ya da sosyal medyada spekülatif haberler çıkıyor, beyin ölümüne dair. Kesinlikle böyle bir şey yok” dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü İbiş, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi’nde tedavi altında bulunan CHP Eski Genel Başkanı Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Nörolojik bulguları ve beyin fonksiyonlarının dünle aynı olduğun belirten İbiş, “Biliyorsunuz daha önce bir kötüye gidiş vardı, ama dünle bugün arasında kötüye gidiş anlamında bir sonuç yok. Bu bizim için güzel bir bulgu” şeklinde konuştu.

“Basında Ya Da Sosyal Medyada Spekülatif Haberler Çıkıyor”

İbiş, tomografi bulgularında düne nazaran iyileşme bulgusu gösterdiğini bildirerek, “Bizi küçük de olsa umutlandıracak bulgular var. Kendisine yine cihazlı solunum desteği sağlanıyor. Beyin koruma tedavisi uygulanıyor. Bunun bir parçası olarak da uyutulma işlemi devam ediyor. Basında ya da sosyal medyada spekülatif haberler çıkıyor, beyin ölümüne dair. Kesinlikle böyle bir şey yok” dedi.

“Uyutma İşlemine Devam Ediliyor”

İlgili hocalar tarafından Baykal’a muayene sırasında uyandırma işleminin yapıldığını söyleyen İbiş, “Muayene, uyandırılmış halde yapılıp, tekrar uyutulma işlemine geçiyor. Çünkü uyanık kaldığı süre içerisinde beyin yoruluyor. Bunu önlemek için, beyni daha fazla korumak için uyutma işlemine devam ediliyor” ifadelerini kullandı.

Uğur Türe Açıklaması: “Deniz Beyin Kızı Aslı Hanımın Talebiyle Gerçekleşti”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Baykal için Prof. Dr. Uğur Türe’nin getirtildiğine yönelik soru üzerine İbiş, “Deniz beyin kızı Aslı hanımın talebiyle bu gerçekleşti. Biz Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak bu konuda en iyisini yaptığımıza inanıyoruz. Bu nedenle de ‘Elbette’ dedik, ‘Gelip görebilir’. Zaten kendisi de geldi, gördü ve yapılabilenin en iyisinin yapıldığını ve bundan sonraki süreç içinde planlamaların konusunda ilave bir şey söyleyemeyeceğini, çünkü her şeyin mükemmelce uygulandığını belirtti ve buradan ayrıldı. Biz bu konuda çok açığız, çok şeffafız. Hekimin, bir meslektaşımızı ailenin talebiyle gelip görmesinde, muayene etmesinde bizim için hiçbir sakınca yok” dedi.

“Akciğer Enfeksiyonu Yönünden Bulgular Olumlu Yönde”

Baykal’ın akciğer sorunuyla ilgili sorulan soruya ise İbiş, “Şu anda kontrol altında. Ateşi oldukça düştü. Enfeksiyon bulguları yine ilgili hekimlerce takip ediliyor. O da yüz güldürücü durumda. Şu an için konuşuyorum bunların hepsini. Tıpta her an her şey olabilir. Şu an için akciğer enfeksiyonu yönünden bulgular olumlu yönde” şeklinde yanıt verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.