İç Kesimlerde Buzlanma ve Don Bekleniyor

Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile iç ve doğu bölgelerde yer yer sis ve pus hadisesi ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin genelinde yağış beklenmiyor, kuzey ve doğu kesimlerin parçalı ve az bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile iç ve doğu bölgelerde yer yer sis ve pus hadisesi ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığı iç bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, diğer kesimlerde değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genelde kuzey ve kuzeydoğu, Karadeniz kıyılarında doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Sabah ve gece saatlerinde Karadeniz’in ve Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde hafif, yer yer orta, İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli zirai don olayı bekleniyor. Tarımsal faaliyetler ve seracılık ile uğraşan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

 BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

EGE BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi görülmesi tahmin ediliyor.

AKDENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerde hafif buzlanma ve don olayı ile Göller Yöresinde yer yer sis ve pus hadisesi öngörülüyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi öngörülüyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık. (17)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (19)

ADANA: Az bulutlu ve açık. (24)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (23)

ANKARA: Az bulutlu ve açık. (13)

SAMSUN: Az bulutlu ve açık. (15)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık. (4)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (17)

Anahtar Kelimeler:
Hava DurumuMeteoroloji
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.