Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan çin abd Rowland

İç Ve Doğu Anadolu'da Yoğun Kar Yağışı Uyarısı

Hava Sıcaklığı, yurdun iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Eskişehir, Alanya, Düzce, Bartın, Karabük ve Zonguldak çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Tekirdağ, Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir, Kütahya, Uşak, Afyon, Eskişehir, Ankara ve Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ve Güneydoğu Anadolu ile Iğdır çevrelerinde yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yoğun kar, Sivas, Nevşehir ve Kayseri çevreleri ile Yozgat'ın doğu ilçelerinde kuvvetli kar şeklinde etkili olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgar'ın ise, Genellikle güney ve güneybatı, sabah saatlerinde İç Anadolu ile Akşam saatlerinden sonra Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Antalya Körfezi'nde kuzey ve kuzeybatı, Marmara, Doğu Anadolu'nun doğusu ile akşam saatlerinden itibaren Batı ve Orta Karadeniz'de batı ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli(40-60 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına ( 50 - 80 km / sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Doğu Anadolu bölgesinde görülecek karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışların; Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Şırnak çevrelerinin yükseklerinde yoğun (20 cm. ve üzeri) kar şeklinde ve yer yer yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde kuvvetli (20-50mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, su baskını, taşkın vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Güney Ege kıyıları ile Antalya Körfezi'nde kuzey ve kuzeybatı, Marmara, Doğu Anadolu'nun doğusu ile akşam saatlerinden itibaren Batı ve Orta Karadeniz'de batı ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli(40-60 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına ( 50 - 80 km / sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Kar yağışının Kayseri, Sivas, Nevşehir ile Yozgat'ın doğusunda öğle saatlerine kadar kuvvetli olması beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don başta olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren doğusu ile Çanakkale'nin iç kesimleri ve Tekirdağ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, gece saatlerinden itibaren Bursa, Balıkesir ve Bilecik çevrelerinde karla karışı yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Kütahya, Uşak ve Afyon çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile sabah saatlerinde Anamur ve Alanya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.Rüzgarın; Antalya Körfezi'nde kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölgenin doğusu ile bu sabah saatlerinde Konya ve Eskişehir çevreleri, gece saatlerinden itibaren Ankara, Eskişehir, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Nevşehir, Sivas, Kayseri çevreleri ile Yozgat'ın doğu ilçelerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
.
Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş ve Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde etkili olması bekleniyor. Bölgenin genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla kuzey ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu (11)
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu (11)
ADANA : Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (16)
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Alanya çevreleri sağanak yağışlı (16)
ANKARA: Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı (4)
BOLU: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı (2)
TRABZON:
Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı (6)
ERZURUM: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (1)
DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı (10)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.