Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

İÇGİAF “Fatma Semiz İle Yola Devam” Dedi

İç Anadolu Genç İşadamları Federasyonu (İÇGİAF)’nun Seçimli Olağan Genel Kurulu yapıldı. 6. Olağan Genel Kurulda mevcut Başkan Fatma Semiz, yeniden başkanlığa seçildi. 

“STK’LAR ARTIK YENİ BİR HİKAYE YAZMALI”

İÇGİAF Yönetim Kurulu Başkanı Semiz, yeni oluşturdukları güçlü ekiple Federasyonu daha da yükseklere çıkartmaya kararlı olduklarını belirterek, “Geldiğimiz noktada sivil toplum kuruluşlarının (STK) artık yeni bir hikâye yazması gerektiğine inanıyoruz. Bugüne kadar yapılan faaliyetlerimizin amacına ulaştığına inanıyoruz. Artık ülkemizin geldiği konum, bizlere yeni bir vizyon ve makro projeler yapmamız gerektiğini göstermiştir” dedi. 


Federasyon Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen kurula, ilgi yoğun oldu. Kurulda konuşan İÇGİAF Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Semiz, bugüne kadar birçok projeye ev sahipliği yapan İÇGİAF’ın 2 bin 500 üyesi ile güçlü federasyon olduğunu anlattı. Türkiye’nin önemli sivil toplum kuruluşları arasında yer alan federasyonun, başarılı projelerle ülkeye her zaman katma değer sağladığını dile getiren Semiz, sözlerine şöyle devam etti:


“Göreve geldiğimiz günden itibaren ben ve arkadaşlarımın İÇGİAF için dile getirdiği ilk konu kurumsallaşma ve marka değerini arttırıcı çalışmamalardı. Zira o tarihlerde Federasyonumuz kamuoyunda ve iş dünyasında ciddi bir bilinirlik sorunu yaşıyordu. Bunu aşmak ve iş dünyasında referans bir denek olmak için var gücümüzle çalıştık.” dedi. 


Tüm bu çalışmaları gerçekleştirirken ülkenin birçok seçim süreci yaşadığını hatırlatan Semiz, Türkiye’nin 15 Temmuz Hain Darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını ve küresel ekonomik saldırılara uğradığını bildirdi. Sivil toplum örgütlerinin bu olağanüstü dönemde büyük sıkıntılar yaşadığını kaydeden Semiz, “İÇGİAF ailesi ise bu süreçten güçlenerek çıktı. Üye Dernek sayımızı 10’a çıkarma başarısını gösterdik. Federasyonumuz yine bu dönemde yurt içi ve yurt dışı geziler gerçekleştirerek, üyelerimizin dış dünya ile bağlarını kuvvetlendirdi, yeni pazarlarla tanışmalarını sağladı. Ayrıca basında geniş yer bulan İÇGİAF, İngiltere’den Azerbaycan’a kadar uluslararası medya dahil olmak üzere yazılı ve görsel basında sayısız kez yer aldı.” dedi. 


Yeni oluşturdukları güçlü ekiple Federasyonu daha da yükseklere çıkartmaya kararlı olduklarını ifade eden Semiz, “Geldiğimiz noktada sivil toplum kuruluşlarının (STK) artık yeni bir hikâye yazması gerektiğine inanıyoruz. Bugüne kadar yapılan faaliyetlerimizin amacına ulaştığına inanıyoruz. Artık ülkemizin geldiği konum, bizlere yeni bir vizyon ve makro projeler yapmamız gerektiğini göstermiştir” diye konuştu. 

Yeni Yönetim Kurulu’nun hedeflerinden de bahseden Semiz, iş ve ticaret yasasının çıkarılmasının sağlamanın, belediyeler ve valiliklerle ortak bir çalışma yaparak ‘illerde iş envanterinin’ çıkartılmasının, üyelerle ticari işbirliklerini arttırarak İÇGİAF’ı çekim merkezi yaparak daha güçlü hale getirmenin ve bölgede bulunan paydaşlarla birlikte İÇGİAF Ekonomi ve Ticaret Danışma Kurulu’nu oluşturmanın amaçları arasında yer aldığını dile getirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.