Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

İçişleri Bakanı Gaziantep Ve Bursa Saldırısı Hakkında Açıklamalar Yaptı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gaziantep’teki bombalı saldırıyı gerçekleştiren şahıs hakkında, “DAEŞ bağlantılı terör örgütüne üye bir menfur saldırıya gerçekleştiren kişi” dedi.

Bakan Ala, gündeme ilişkin basın açıklaması yaptı. Gaziantep’teki bombalı saldırı hakkında konuşan AK Parti’li Ala, soruşturmanın devam ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Gözaltılar var 50’ye yakın 40 küsur gözaltı var ve soruşturmalar devam ediyor. Artabilir gözaltı sayısı. Dolayısıyla kısa zamanda bu menfur saldırıyı gerçekleştiren kişilerin kimlikleri ve örgütleriyle ilgili çalışmalar önemli bir aşamaya gelmiş. DAEŞ bağlantılı terör örgütüne üye bir menfur saldırıya gerçekleştiren kişi. Onun kimliği de tespit edilmişti. Gözaltılar yapıldı bağlantılı olan kimseler gözaltına alındı soruşturma devam ediyor."

 

BURSA SALDIRISININ FAİLİ 1992 DOĞUMLU ESER ÇALİ

İçişleri Bakanı Ala, “Kişi, Eser Çali adı 1992 doğumlu Iğdır Aralık nüfusuna kayıtlı ve PKK bölücü terör örgütüne üye” dedi.

Bakan Ala, gündeme ilişkin basın açıklaması yaptı. Bursa’da yapılan canlı bomba saldırısı ile ilgili yürütülen çalışmaların sonlandırıldığını belirten AK Partili Ala, canlı bomba hakkında, “Kişi, Eser Çali adı 1992 doğumlu Iğdır Aralık nüfusuna kayıtlı ve PKK bölücü terör örgütüne üye” dedi.

Saldırının aydınlatılması için “titiz” bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Ala, “Biliyorsunuz örgüt bağlantısının daha önce de tarafımızca tespit edildiği dile getirilmişti ancak kişinin iki ayrı sahte kimlik kullandığı bilgisi de mevcuttu bu çerçevede titiz bir çalışmayla sonuçlandırıldı ve adli tıp sonucu da elde edildi” diye konuştu. Ala, Bursa’daki saldırının örgüt bağlantısının “Bütün çalışmalar tamamlandıktan sonra” açıklanacağını söylediğini hatırlatarak, “Şimdi bütün bu çalışmalar tamamlandı. Şu an 6 kişi tutukludur konuyla ilgili daha önce 6 ilden çeşitli illerden gözaltılar olmuştu bu çalışmalar da önemli bir aşamaya geldi 6 kişi tutuklandı ama yine gözaltılar ve tutuklamalar olabilir” dedi.

 

 

1 MAYIS

Ala, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarını ise şu ifadelerle değerlendirdi:

“1 Mayıs’ta Türkiye genelinde, bizim kayıtlarımıza göre 180 bin kişi 1 Mayıs’ı layık olduğu veçhiyle kutlamıştır. Burada bütün sendikalara, sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum. Türkiye’nin beklediği şekilde kutlamalar olmuştur. Bazı bölgelerde, bazı sokaklarda mahallelerde ufak tefek can sıkıcı korsan gösteriler yapılmıştır. Bunlara ilişkin gözaltılar oldu sonra sonuçlandı, tutuklamalar oldu ama genel itibariyle Türkiye’de 140 etkinlik yapıldı ve 200 bine yakın güvenlik gücü görevlendirmiştik çeşitli il ve ilçelerde 64 ilde çeşitli ilçeler de dahil olmak üzere kutlamalar yapıldı hepsinde de Allaha çok şükür alınan tedbirler yapılan iş birliği kurulan diyalog ve Türkiye’de ki güvenlik güçlerinin oraya katılanların güvenliğini tesis etmek, temin etmek için çalışmalar yaptığı yönündeki anlayışın benimsenmesi bütün bunlar bir araya gelince Türkiye’ye yakışır bu kadar sıkıntılı bir dönemde kutlamalar olabiliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Bakan Ala, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

 

“ŞU AN ELİMİZDE SOMUT BİLGİLERİ PAYLAŞTIM”

Bursa’daki canlı bomba saldırısını gerçekleştiren şahsın iki adet sahte kimlik kullanmasına ilişkin soruyu şöyle cevapladı:

“İki tane farklı kimlik kullanmıştı onun için daha sonra ortaya çıktıkça meseleler aydınlandıkça kamuoyu ile paylaşılıyor bazı bilgileri erkenden vermek daha sonra elde edebileceğiniz bilgilerin zorlaşmasına da imkansız olmasını sağlıyor yani imkansızlaştırıyoruz sonradan elde edeceğiniz bilgileri bakımdan bizdeki şu an elimizde somut, kesin kaynaklı bilgileri paylaştım.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.