Öne Çıkanlar AİLE Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek Beyin çipi TÜBATEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri

İçişleri Bakanlığı: 2’si Üst Düzey 35 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanlığı, son bir haftada yurt genelinde yürütülen iç güvenlik operasyonlarında 2’si sözde üst düzey olmak üzere toplam 35 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, 3-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ile İç Güvenlik Operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca 2 bin 283 operasyon yapıldı. Terör örgütlerine yardım, yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 445’ü terör (PKK/KCK 145, SOL 7, DEAŞ 54, FETÖ/PDY 239), 4 bin 307’si uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından ve 101’i düzensiz göçle mücadele kapsamında olmak üzere toplam 4 bin 853 kişi gözaltına alındı.

Yurt genelinde yürütülen iç güvenlik operasyonlarında, son bir haftada içerisinde “aranan teröristler” listesinde bulunan, gri kategoride aranan Brüks Belati kod adlı Ömer Erdemir ve Nurettin Canan adlı teröristlerin de bulunduğu 2’si sözde üst düzey olmak üzere 13’ü ölü, 13’ü sağ yaralı ve 9’u teslim olmak üzere toplam 35 terörist etkisiz hale getirildi.

Yapılan operasyonlar neticesinde 8 sığınak, barınak, mağara kullanılamaz hale getirildi. 19 ağır ve uzun namlulu toplam 21 silah, 17 adet el bombası, 2 ton 675 kilogram patlayıcı madde, 6 adet el yapımı patlayıcı, mayın imha edildi ve 563 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi.

UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIK İLE MÜCADELE

Uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik gerçekleştirilen 3 bin 176 operasyonda, esrar, eroin, sentetik kannabinoid, metamfetamin, ectasy, captagon, sentetik ecza, kenevir bitkisi, kaçak sigara ve akaryakıt ele geçirildi. Bu operasyonlar kapsamında 4 bin 307 kişi gözaltına alındı.

Sokak satıcılarına yönelik, okul çevreleri, parklar ve gençlerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapılan kontrol ve gerçekleştirilen operasyonlarda 433 şüpheli gözaltına alındı.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELE

Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 467 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldı ve tespit edilen 226 kişi hakkında yasal işlem gerçekleştirildi.

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE

704’ü denizlerde olmak üzere toplam 7 bin 818 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenlerin yasa dışı yollarla yurt içine girmesine ve yurt dışına çıkmasına aracılık eden 150 organizatör gözaltına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.