Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu türk silahlı kuvvetleri süt Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bugünün gündemi HAVA HAREKATI cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan ihracat bursa beşiktaş 14 Nisan 2024 Gündem Özeti

İçişleri Bakanlığı: Son Bir Haftada 4 Bin 747 Kişi Gözaltına Alındı

Son bir hafta içerisinde yurt genelinde gerçekleşen  operasyonlarda toplamda 4 bin 747 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 3 ve 10 Temmuz tarihleri arasında yurt genelinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hava ve kara unsurlarınca bin 124 operasyon gerçekleştirildi, 555 kişi PKK’ya yardım ve yataklıktan gözaltına alındı.
 
Son bir hafta içerisinde, PKK’ya yönelik Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ile İç Güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca bin 124 operasyon gerçekleştirildi ve örgüte yardım ve yataklık iddiası ile 555 kişi gözaltına alındı.
 
Diğer Terör Örgütleri İle Mücadele Kapsamında Toplamda 4 Bin 747 Kişi Gözaltına Alındı
 
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre IŞİD ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 96 kişi gözaltına alınırken, FETÖ’den de 520 kişi gözaltına alındı. Sol terör örgütleriyle irtibatlı olduğu değerlendirilen 11 kişide gözaltına alındı. Ayrıca 459’u siber suçlar, 3 bin 106’sı uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında olmak üzere toplamda 4 bin 747 kişi gözaltına alındı.
 
Yurt genelinde yürütülen bu operasyonlarda 47 terörist öldürüldü, 15 terörist teslim oldu, 7 terörist yakalandı.  
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.