İçişleri: Terörle Mücadelede 986 Kişi Gözaltına Alındı, 84’ü Tutuklandı

İçişleri Bakanlığı, son bir haftada yürütülen terörle mücadele operasyonları kapsamında toplam 986 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 84 kişinin tutuklandığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı, 23-30 Ocak tarihleri arasında yürütülen terörle mücadele operasyonlarına ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, bölücü terör örgütüyle mücadele kapsamında son bir hafta içinde Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando Birlikleri, Polis Özel Harekat (PÖH) ayrıca iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca 202 operasyon gerçekleştirildi, örgüte yardım ve yataklık iddiası ile 328 kişinin gözaltına alındı ve bunlardan 41’i tutuklandı. 

Bakanlık, yabancı teröristlerle mücadele kapsamında DEAŞ terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 26 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 1’inin tutuklandığı bildirdi. FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında, 625 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan 42‘sinin tutuklandığı belirtilirken, sol terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 7 kişinin de gözaltına alındığı ifade edildi.

Ülke genelinde yürütülen bu operasyonlarda, 3’ü sağ yakalanan, 1’i teslim olan olmak üzere toplam 4 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedilirken, “Yürütülen bu operasyonlar neticesinde, teröristler tarafından kullanılan 5 ilde25 sığınak/barınak/mağara kullanılamaz hale getirilmiş, tuzaklanan 21 el yapımı patlayıcı/mayın imha edilmiş, 418 kg patlayıcı yapımında kullanılan madde, 17 el bombası, 32’si ağır ve uzun namlulu olmak üzere toplam 43 adet çeşitli çaplarda silah ele geçirilmiştir” denildi.

-UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE-

Bakanlıktan yapılan açıklamada, uyuşturucu ile mücadeleye yönelik 81 ilde gerçekleştirilen 586 operasyonda piyasa değeri 11 milyon 639 bin lira olan 891 kilo 793 gram esrar, 112 kilo eroin, 299 bin 502 adet uyuşturucu hap, 13 kilo 734 gram Metamfetamin, 3 kilo kokain, 140 adet kenevir bitkisinin ele geçirildiği ifade edilirken, ayrıca piyasa değeri 5 milyon 582 bin 704 lira olan 783 bin 528 adet kaçak sigara ve 24 bin 502 litre akaryakıt ele geçirildiği belirtildi. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında 765 kişinin gözaltına alındığı, 101 kişi tutuklandığı kaydedildi.

Düzensiz göçle mücadele kapsamında 2 bin 286 düzensiz göçmenin yakalandığı, düzensiz göçmenlerin yasadışı yollarla yurtiçine girmesine ve çıkmasına aracılık eden 38 organizatörün gözaltına alındığı ve bunlardan 13’ünün tutuklandığı belirtildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.