Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert

"İhtiyaç Sahibi 2 Milyon 111 Bin Haneye 1000'er Liralık Destek Ödemelerine 1 Nisan'da Başlıyoruz”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “İhtiyaç sahibi 2 milyon 111 bin haneye 1000'er liralık destek ödemelerine 1 Nisan'da başlıyoruz.” dedi. 


Katıldığı özel bir TV kanalında gündeme ilişkin soruları cevaplayana Bakan Selçuk, "“Covid-19’dan etkilenen bütün işletmelerimiz Kısa Çalışma Ödeneğine başvurabilirler. Biz hem çalışanımızı hem işverenimizi koruyoruz.” dedi. 

Bakan Selçuk, "Kısa Çalışma Ödeneğine Covid-19’dan etkilenen tüm işverenlerimizi başvurmaya davet ediyorum. Uygunluk tespitlerini çok hızlı bir şekilde çözüyoruz. Sektör kısıtımız yok, her sektörden işverenimiz başvurabilir. Asgari veya azami çalışan sayısı şartımız da yok. Faaliyetini yavaşlatan, durduran tüm işletmelerimiz küçük, orta, büyük ölçekli olmasına bakmaksızın Kısa Çalışma Ödeneğine başvurabilirler. Güncel rakamlara göre Kısa Çalışma Ödeneği’ne 19 bin firmamız başvurmuş durumda. Bu da yaklaşık 420 bini aşkın sigortalımıza tekabül ediyor.” dedi. 

Emeklilerimizin bayram ikramiyeleri 7-11 Nisan’da ödeneceğini açıklayan Bakan Selçuk, "Burada vatandaşlarımızdan istirhamımız evlerinden çıkmamaları, evlerinde kalmaları. Biz, PTT ve valiliklerimiz aracılığıyla ikramiyelerini onlara ulaştıracağız.” dedi. 

Bakan Selçuk ayrıca, “İhtiyaç sahibi 2 milyon 111 bin haneye 1000'er liralık destek ödemelerine 1 Nisan'da başlıyoruz.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.