Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Anıl İlter Savcı Oluyor Avrasya Hastanesi İzmir depremi Ferhat Pişmaf Maske Production

İMKON Başkanı Tellioğlu, ATO Başkanı'nın Açıklamalarına Tepki Gösterdi

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci’nin açıklamalarına tepki gösterdi.İMKON Başkanı Tellioğlu, ATO Başkanı'nın Açıklamalarına Tepki Gösterdi
İMKON Genel Başkanı Tellioğlu, ATO Başkanı Bezci’nin “Cemaat iddialarına” karşı tepkisini eleştiren bir açıklama yaptı. Tellioğlu, Bezci’nin “Gerek yaptığım bağışı kesmem, gerekse bu talebini kabul etmemem bu şahsın bugünkü tavrına neden olmaktadır” ifadelerinin yer aldığı açıklamayı, “anlaşılmayan cevaplar” sözleriyle eleştirdi.
Tellioğlu, ATO Başkanı’nın 8-10 yıl önce üyesi olduğu derneğe her üye gibi ödediği üye aidatını “sözde 10 misli artırarak” açıkladığını ifade etti. ATO’dan yapılan bağışların üyelerin parasıyla yapıldığını hatırlatan Tellioğlu, “ATO Başkanı sayın Bezci paralel yapıysa çok milyonları geçen oranda çok ciddi miktarda bağış yaptığı söyleniyor. Bu doğru mu doğruysa nerelere ne kadar bağış yaptığınızı açıklayabilir misiniz?” diye sordu.
“ATO’yu Büyük Bir Paralel Kumpas Merkezine Dönüştürdüler”
Açıklamasında ATO Başkanı Bezci’ye seslendiğini belirten Tellioğlu, şunları kaydetti:
“Biz yaptığımız bağışları Allah rızası için yapar, bağırarak milletini gözünün içine sokmayız. Kendisi dilerse nereye ne kadar bağış yaptığımızı kurum olarak da şahsım olarak da açıklayabilirim. Kendisinin bizim ona açıklayabileceğimiz bağışları kamuoyunda açıklamasında da bir sakınca yoktur.
Kendisinin de itiraf ettiği gibi ATO seçimlerinde benim de seçime girdiğim 35. grupta paralel örgüt talimatıyla karşımda birleşerek, çeşitli hilelerle, az bir oy farkıyla maalesef seçimi kazandılar. ATO’yu basında da yer aldığı gibi büyük bir paralel kumpas merkezine dönüştürdüler.”
TOBB’da İnşaat Sektörü Meclis Başkanı Seçildim Atanamadım”
Tellioğlu, ATO Başkanı Bezci’nin, kendisinin TOBB’da İnşaat Sektörü Meclis Başkanı olmasını eleştirdiğini ifade ederek, şöyle devam etti:
“TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na seçim kaybetmiş bir kişiyi neden TOBB’da İnşaat Sektörü Meclis Başkanı yaptın diye sormuş. TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, paralel yapıya karşı dik durmuş, geleceği görmüştür. ATO’daki mağdur edilmişliğimizi bildiğinden dolayı ülkemizdeki inşaat sektörüne hizmet etmek maksadıyla şahsıma sahip çıkarak TOBB’daki İnşaat Sektör Meclis Üyeliğine davet etmiştir.
Ülkemizin çok değişik bölgelerinden binlerce üyeyi temsil eden sivil toplum kuruluş başkanlarının da bulunduğu bu mecliste, ilk genel kurul seçiminde meclis üyelerinin oyu ve teveccühü ile meclis başkanı seçildim. Yani atanmadım.”
“Bir Hak İhlalimiz Olursa Özür Dilemesini Biliriz”
İMKON Başkanı Tellioğlu, serzenişlerinin şahsi ihtiraslar olmadığını, Şahıs olarak hakkını helal edebileceğini belirterek, “Fakat söz konusu durum milletimizin, üyelerimizin, 270’e yakın şehidimizin adına yürütülen bir mücadeledir. Bu noktada bir hak ihlalimiz olursa da özür dilemesini bileceğimizi beyan ederim” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.