Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ankara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Irak’ın Kuzeyinde 1 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Irak’ın kuzeyinde bulunan Zap bölgesinde keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yurt içi terörle mücadele harekatı kapsamında dün gerçekleştirilen operasyon ve faaliyetlere ilişkin bilgilendirme yaptı. Siirt’in Pervari ilçesinde devam eden operasyonda 500 kilo Amonyum Nitrat, 12 adet Biksi makineli tüfek fişeği, 100 metre jiletli tel ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Irak kuzeyinde bulunan Zap bölgesinde, keşif ve gözetleme vasıtalarıyla üs bölgelerine silahlı saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen silahlı 1 terörist ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hale getirildi.

ŞIRNAK’TA 1 ADET RPG-11 ROKETATAR ELE GEÇİRİLDİ

Hakkâri’nin Merkez’inde düzenlenen operasyonda 5 adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi, 6 adet el bombası, 2 adet el yapımı patlayıcı düzeneği için hazırlanmış C3-C4 patlayıcı, 5 adet AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 450 adet AK-47 piyade tüfeği fişeği, 300 adet Doçka uçaksavar mühimmatı, 1 adet Doçka uçaksavar sehpası, 1 adet keskin nişancı tüfeği dürbünü ve çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şırnak’ın İdil ilçesinde düzenlenen operasyonda 1 adet RPG-11 roketatar, 119 adet AK-47 piyade tüfeği fişeği, 7 adet tabanca fişeği ve muhtelif malzeme ele geçirildi. 

YASA DIŞI SINIR GEÇİŞİNDE BULUNAN 870 KİŞİ YAKALANDI

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Hudut Birlikleri tarafından Suriye sınırında 635 kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı ve bu müdahaleler sırasında 195 adet tarihi eser, 7 adet cep telefonou ile 4 bin 900 Suriye Lirası ele geçirildi. Öte yandan Gürcistan sınırında 1, Yunanistan sınırında 200, Bulgaristan sınırında 4 kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı. Ayrıca İran sınırında 30 kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı ve bu müdahaleler sırasında 6 bin 587 ilaç ele geçirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.