Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Putin Türkiye'ye Gelecek

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Astana formatında 5’inci Üçlü Zirve Toplantısına katılmak için ülkemize resmi bir ziyarette bulunacaklar. 

Gercekleşecek ziyarete ilişkin Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada; "Astana formatında 5’inci Üçlü Zirve Toplantısı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın evsahipliğinde, İran Cumhurbaşkanı Sayın Hasan Ruhani ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin’in katılımlarıyla 16 Eylül 2019 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecektir.

Zirve Toplantısı’nda, İdlip başta olmak üzere, Suriye’deki gelişmelerin değerlendirilmesinin yapılması; ilaveten, çatışma ortamının sona erdirilmesi, mültecilerin gönüllü geri dönüşleri için gereken şartların temini ile kalıcı bir siyasi çözümün tesisi amacıyla önümüzdeki dönemde atılacak müşterek adımların istişare edilmesi amaçlanmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Zirve vesilesiyle mevkidaşlarıyla münferit görüşmeler gerçekleştirerek ikili ilişkilerin yanısıra güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunmaları da öngörülmektedir. " denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.