Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

İran’daki Uçak Kazasına İlişkin İncelemeler Devam Ediyor

İran’da 11 Mart’ta Başaran Holding’e ait özel uçağın düşmesinin ardından başlatılan incelemeler devam ediyor. İncelemeler, Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesinden 4 personel ve İran yetkilileri tarafından sürdürülüyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İran’da düşen özel Türk uçağına ilişkin açıklama yaptı. İncelemelerin Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesinden 4 personel ve İran yetkilileri tarafından sürdürüldüğünün kaydedildiği açıklamada, “Kaza nedeninin belirlenmesine ilişkin kara kutuların çözümlenmesi ve diğer verilerin değerlendirilmesi çalışmaları devam etmektedir. Söz konusu incelemenin ardından kazanın nedenleri ortaya çıkacak ve hazırlanan ön rapor yayımlanacaktır” ifadeleri yer aldı.

Öte yandan açıklamada, kazazedelerin naaşlarının ivedilikle Türkiye’ye getirilmesi için Dışişleri Bakanlığı’yla birlikte İran tarafı ile çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.