İsmet Yılmaz: Ağustos’ta Öğretmen Ataması Yok

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın öğretmen atamalarına ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Yılmaz, 2016 yılı Ağustos ayında öğretmen ataması yapılmasına ilişkin bir çalışma bulunmadığını ve  atama bekleyen potansiyel öğretmen aday sayısının 349 bin 277 olduğunu bildirdi.

Bakan Yılmaz, bakanlığın eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının bütçe kanunlarının verdiği yetkinin yanında Bakanlar Kurulunca bakanlığa tahsis edilen ve Maliye Bakanlığınca kullanım izni verilen kadro sınırlılığında karşılanabildiğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı, 2016 yılı Ağustos ayında öğretmen ataması yapılmasına ilişkin bir çalışma bulunmadığını, 2015 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş ve bakanlığınca yapılan atamalar sonrasında atama bekleyen potansiyel öğretmen aday sayısının 349 bin 277 olduğunu belirtti.

Suriyeli Öğrenci Sayısı 170 Binin Üzerinde

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 380’den fazla geçici eğitim merkezinde 170 binin üzerinde Suriyeli öğrencinin eğitimine devam ettiğini bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner’in soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı, Başbakanlık AFAD tarafından oluşturulan geçici barınma merkezlerin tamamında ve Adana, Adıyaman, Antalya, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Konya, Malatya, Mardin, Mersin Osmaniye, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa olmak üzere yirmi ilde 380’den fazla geçici eğitim merkezi oluşturulduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı bu merkezlerde ana sınıfından on ikinci sınıfa kadar her seviyeden 170 binin üzerinde Suriyeli öğrencinin eğitimlerine devam ettiğini belirtti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.