Öne Çıkanlar AİLE bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Sıkıntı 2024 Yılı Alan Değişikliğine Bağlı Yer Değişikliği Atama sonuçları Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Phaselis 8 Eylül 2023 Cuma Gündem Özeti Cyril Ramaphosa

İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı'nın Babası Vefat Etti

Erbakan Hocanın yol arkadaşı, eski Milli Selamet Partisi İstanbul İl Başkanı, İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdİ Çamlı’nın babası Ahmet Zeki Çamlı dün gece hakkın rahmetine kavuştu. Ahmet Zeki Çamlı'nın Cenazesi 09 Ekim 2017 Pazartesi günü öğlen namazında Fatih Camii’nden kaldırılacak.

Ahmet Zeki ÇAMLI (1934-2017)

Aslen Trabzon, Of kazası, Dernekpazarı nahiyesine bağlı Ormancık (Makidanos) köyündendir. 1934 yılı şubat ayının 15’inde Ahmet Zeki Çamlı Adapazarı’nda dünyaya gelmiş ve 8 kardeşten birisidir..

1958 yılında Fatih’e oturduğu semte yakın olan İskenderpaşa camisine yeni tayin olan bir hocaefendi dikkatini çekmektedir, kısa zamanda hocaefendiye olan muhabbeti artmış ve dost olmuştur. Mehmet Zahid Kotku efendinin manevi ziyafetlerinden faydalanmaya başlamış ve cemaate gelen üniversiteli gençler ve cemaatle içli dışlı olmaya başlamıştır.

Birgün İskenderpaşa camiinde kılınan yatsı namazı sonrası, o zaman Necmi abi dedikleri Erbakan hocanın isteği ile tam 8 kişi küçük Volkswagen’e atlayıp Yenikapı sahiline çay içmeye giderler. Çay bahanedir. Mevzu Erbakan hocanın Adalet Partisi’nden vekil adaylığı veya Konya’dan bağımsız aday olarak seçimlere girmesidir…

Yapılan o İstişareden de Erbakan hocanın Konya’dan bağımsız vekil adayı olarak seçimlere girmesi yönünde tavsiye çıkar.

Mehmet Zahid Kotku hoca efendinin de manevi destekleri ile Konya da el birliğiyle tarihi bir seçim çalışması yapılır. Sonrası malum. Üç mebusluk oy alarak Necmeddin Erbakan Konya Mebusu seçilir.

Sonrasında 26 Ocak 1970 tarihinde Milli Nizam Partisi kuruldular.

MNP’nin İstanbul İl Merkezi, Zeki Çamlı’nın Nuriosmaniye caddesinde deri konfeksiyon atölyesi olarak kullandığı yer olur.

Ve Milli Görüş hareketinin ilk siyasi oluşumu MNP partisinin kapatılmasından 18 ay sonra 11 Ekim 1972’de Milli Selamet partisi kuruldu. Zeki Çamlı yine bu siyasi oluşumun da kuruluşunda bulunarak İstanbul İl teşkilatını kurarlar.

Fatih Fevzipaşa caddesinde (Kömür lokantasının 30 metre ilerisinde bulunan şimdi Mado) binasının 1. Katında MSP Fatih içe teşkilatı, 2.katında MSP İstanbul İL Başkanlığı,3.Katında ise Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanı olduğu MSP İstanbul Gençlik kolları başkanlığı bulunmaktaydı. Ahmet Zeki Çamlı uzun yıllar İl muhasipliği, teşkilat başkanlı ve İl başkanlığı görevlerinde bulundu.

Ahmet Zeki Çamlı 1977 seçimlerinde İstanbul’dan Milletvekili adayı olmuştur. Ahmet Zeki Çamlı, İstanbul Belediye başkanları Ahmet İSVAN, Aytekin Kotil, döneminde İstanbul Belediye Meclis üyesi seçilerek Milli Selamet Partisinin İstanbul Belediyesinde seçilmiş tek temsilcisi olarak görev yaptı.

12 Ocak 1973 tarihinde Cağaloğlu Üretmen han’ın 1.katında 2 odalı bir mekânda Hareketin ve Milet’in sesi olmak üzere Erbakan hocanın himayesinde el birliğiyle Milli Gazete kurdular. Gazete Nuriosmaniye caddesine paralel Şeref Efendi sokağında bulunan bir matbaada basılmaya başlandı. Bu şartlar kısa süre içerisinde yetersiz kalmaya başladı.

Ve daha müsait bir yer aranmaya başlandı1977’li yıllarda Topkapı Avrupa Otogarı’n arka tarafında hemen E5 yoluna cephe 15 dönüme yakın bir arazi ( şuan Yeni Şafak Gazetesi yan tarafı olan yeşil alan) çetin pazarlıklar neticesinde Zeki Çamlı’nın Genel Müdürlüğünü üstlendiği Milsan Basın sanayi AŞ. Kuruldu.

Milsan Basın Sanayii Genel Müdürlüğü görevini ifa ederken 12 Eylül 1980 Darbesi oldu.

Milli Görüşün 2.partisi MSP de kapatıldı. Darbe mahkemelerinde yasaklanan Erbakan hoca ve arkadaşları gayri resmi olarak siyasi faaliyetlerini sürdüler.

Bu faaliyetlerin önemli bir bölümüne Ahmet Zeki Çamlı’nın İstanbul İskenderpaşa Camii yanında bulunan ve toplantıların yapılabileceği kadar yeterli mekâna sahip olan evi karargâh görevi yapmıştır.

Rızkını ticaretle kazanan Ahmet Zeki Çamlı’nın ömrü hayır, hasenat, vatan, Millet ve Ümmet birliği sevdasına taalluk eden meşguliyetlerle geçmiştir.

Evli ve üç çocuk babası Ahmet Zeki Çamlı 8 torun sahibidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.