Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

İSTANBUL “UZAY GÜCÜNÜN” BAŞKENTİ OLACAK

ANKARA(ANKA) – Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 1-3 Nisan tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan Uluslararası Hava ve Uzay Gücü Konferansı (ICAP15)’na yaklaşık 20 ülkenin Hava Kuvvetleri Komutanı, NATO’nun en üst düzey iki komutanı, 65 ülkeden gelen seçkin temsilci ve bilim insanı katılacak.

-HAVA VE UZAY GÜCÜNÜN ARTAN DEĞERİ KONUŞULACAK-

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk’ün ev sahipliğinde İstanbul Maslak’taki Harp Akademileri Komutanlığı’nda düzenlenecek olan konferans kapsamında; son dönemdeki kriz ve çatışmalarda hava ve uzay gücünün kullanımı, modern hava gücü için komuta kontrol istihbarat, gözetleme ve keşif, muharip hava ve uzay gücünün sürdürülebilirliği, geleceğin hava ve uzay gücünde insan faktörü konuları ele alınacak.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, hava ve uzay gücünün 20'nci yüzyılda olduğu gibi 21'inci yüzyılda da güvenlik, caydırıcılık, barışı koruma ve krizlere müdahale gibi birçok alanda küresel güvenliğin sağlanmasında vazgeçilmez bir unsur olmaya devam ettiği hatırlatıldı. Hava ve uzay gücünün, küresel ve bölgesel güvenlik organizasyonlarının ihtiyaç duyduğu kabiliyet listesinin en üst sırasında yerini koruduğuna değinen Hava Kuvvetleri Komutanlığı, düzenleyeceği ICAP15 konferansında ele alınacak konuların, bölgesel ve küresel güvenliğin tesis edilmesine akademik olarak katkı sağlayacağını bildirdi. (ANKA)

(ORH/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.