Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye yunanistan abd vakıfbank milli eğitim bakanlığı ANTALYA

İstanbul Valiliği'nden 'yasak' açıklaması

İSTANBUL (ANKA) - İstanbul Valiliği, IŞİD, PKK ve DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonlar sırasında öldürülen Günay Özarslan’ın cenaze töreni ve defin işlemlerine polis tarafından izin verilmediği şeklindeki bilgilerin gerçek dışı olduğunu açıkladı.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, Günay Özarslan'ın cenaze töreni ve defin işlemlerine polis tarafından izin verilmediğine dair yapılan yayınların gerçek dışı olduğu vurgulanarak, “Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı’nda geleneklere ve dini hassasiyetlere göre cenaze töreni yapılmasında kolluk güçlerimiz tarafından herhangi bir kısıtlama ve engelleme olmamıştır. Bu yöndeki düşüncemiz cenaze törenine katılan siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerine defalarca izah edilmiştir” denildi.

-YASALARA, DİNİ İNANÇLARA VE GELENEKLERE GÖRE YAPILACAK TÖRENLERDE HERHANGİ BİR ENGELLEME OLMAYACAK-

Cenazenin defin töreninin yapılması için görüşmek isteyen milletvekilleri ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinden oluşan heyet ile Valilik yetkililerinin bugün bir araya geldiği hatırlatılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu görüşme sonucunda cenazenin silah taşıma, yüz kapama, örgütsel kıyafet giyme ve propaganda yapma gibi kanunların yasakladığı eylemlere tevessül etmemek ve en kısa güzergahın kullanılması kaydıyla dini hassasiyet ve geleneklere göre defnedilmesinde bir engellemenin söz konusu olmayacağı hususlarında mutabık kalınmıştır. Vatandaşlarımızın kasıtlı olarak ortaya atılan iddialara itibar etmeyeceğine inanıyoruz. Yasalara, dini inançlara ve geleneklere göre yapılacak törenlerde herhangi bir kısıtlama ve engelleme olmayacağı, kolluk kuvvetlerimizin yasalara aykırı eylemlere müsaade etmemesinin en tabii görevi olduğu hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur.” (ANKA)

(ÖZ/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.