Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

İstanbul Valisi Nevruz İle İlgili Konuştu

İstanbul Valisi Vasip Şahin, kentte nevruzla ilgili gerekli her türlü tedbirin en üst seviyede alındığını açıklayarak, nevruz kutlama taleplerini, halkın huzur ve güvenliği noktasında bu toplantıların bugünlerde yapılmamasının daha uygun olacağı gerekçesiyle yasaklandığını belirtti.

Vasip Şahin, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Edirnekapı Şehitliğinde düzenlenen törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Muhabirlerden gelen "Nevruz için İstanbul'da ne gibi önlemler alındı?" şeklindeki sorusu üzerine Şahin,

"Tarihimizde milletimizin istiklali, vatanımızın muhafazası için şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Özellikle de vatanımızın bölünmez bütünlüğü noktasında mücadele eden ve son dönemde şehit olan tüm şehitlerimize ayrıca rahmet diliyorum. Nevruz ile ilgili ilimizde gerekli her türlü tedbir, en üst seviyede alınmıştır. Bu konuda birtakım talepler vardı nevruz kutlamalarına dair. Ancak hem halkımızın huzur ve güvenliği hem de o tür toplantılara katılacak insanların güvenliği noktasında bugünlerde bu toplantıların yapılmamasının daha uygun olacağını değerlendirdiğimiz için mevcut talepleri uygun bulmadık. Dolayısıyla biz bu noktada halkımıza herhangi bir yasa dışı, kanuni olmayan çağrılara itibar etmemelerini, bizim güvenlik kuvvetlerimize bu anlamda görevlerini yapmaları noktasında yardımcı olmalarını bekliyorum." açıklamasını yaptı.

 

 Vatandaşlara Sağduyu Çağrısı

İstanbul Valisi Şahin, bir gazetecinin "Ülkede çok sıcak bir günde söz konusu. Yakın zamanda Ankara'da olaylar yaşandı. Sosyal medyada Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğunun birtakım duyurular yaptığı iddiaları ortaya atıldı. Bunlarla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine:

"Dün onunla ilgili bir duyuru yaptık. O konudaki düşünce ve görüşlerimizi ifade ettik. Biz vatandaşımızı, abartılı birtakım haberlerle veya duyumlarla paniğe sevk edici bu tür davranışların doğru olmadığını düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda dikkatli ve uyanık olmalarını ve özellikle sosyal medyanın da kontrolsüz şekilde kullanımıyla ortaya çıkan sansasyonel birtakım haberlere itibar etmemelerini rica ediyorum." şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.