Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

İstanbul Valisi Yerlikaya: Aile İçi Şiddet Olaylarında Bu Yıl '38 Kadın' Hayatını Kaybetti

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kadın şiddeti hakkında açıklamalarda bulundu.  İstanbul Valisi Yerlikaya açıklamasında: "İstanbul’da bu yıl Şiddet Önleme Ve İzleme Merkezinde 2 bin 902 kadın, kadın konuk evlerimizde 2 bin 989 kadın destek aldı. Geçtiğimiz yıl yaşanan 33 bin 101 aile içi şiddet olayı bu yıl %12 azalarak 29 bin 111 olmuştur. Şiddet mağduru kadınlar için 58 bin 817 önleyici ve koruyucu tedbir kararı aldık. Aile içi şiddet olaylarında geçen yıl maalesef 47 bu yıl da 38 kadın hayatını kaybetti. " ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde yaptığı açıklamada:

"Kıymetli İstanbullular bugün Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü.” Kadına yönelik şiddetin karşısında olduğumuz gibi şiddetin her türlüsüne karşıyım. Kadınların ayrımcılığa uğramadığı, hiçbir şiddete maruz kalmadığı bir dünyaya kavuşmak en büyük dileğimiz. İstanbul'umuz da kadına yönelik şiddetin önlenmesi için kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamız büyük çaba gösteriyor. Kadına yönelik şiddetle mücadele il eylem planımız 3 yıldır uygulanıyor. 112, 155 ve 156 acil çağrı merkezlerimiz ile Alo 183 Sosyal Destek Hattı 7/24 hizmet veriyor. Bir diğer önemli erişim hizmetimizde “KADES” akıllı telefon uygulamasıdır. Bu uygulama üzerinden kadınlar cihaz konum bilgisi ile ihbar da bulunduğunda KADES yani “Kadın Acil Destek İhbar Sistemi” anında devreye giriyor. Jandarma ve Polis Teşkilatlarımızda kurulan aile içi şiddet kadın ve çocuk suçları ile mücadele bürolarında kadın amir ve kadın personel görev yapıyor. İstanbul’da bu yıl Şiddet Önleme Ve İzleme Merkezinde 2 bin 902 kadın, kadın konuk evlerimizde 2 bin 989 kadın destek aldı. Geçtiğimiz yıl yaşanan 33 bin 101 aile içi şiddet olayı bu yıl %12 azalarak 29 bin 111 olmuştur. Şiddet mağduru kadınlar için 58 bin 817 önleyici ve koruyucu tedbir kararı aldık. Aile içi şiddet olaylarında geçen yıl maalesef 47 bu yıl da 38 kadın hayatını kaybetti. Kıymetli hemşerilerim, medeniyetimiz yaratılmışların en kıymetlisi olan insana şiddeti asla kabul etmez. Yaşam hakkı her insanın en temel hakkıdır. Kadına Şiddeti insanlığa ihanet olarak görüyoruz. Devlet ve Millet olarak bu mücadelemizi sıfır tolerans ilkesi ile hassasiyetle sürdürüyoruz. En büyük hedefimiz kadına yönelik şiddetin son bulması. Hepinizi saygı ile selamlıyorum.” İfadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.