Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Koronavirüs vakıfbank chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ak parti

İstanbul’da 31 Bin 400 Şemsiye Ele Geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonda gümrüklenmiş değeri yaklaşık 2 milyon 500 bin lira olan 31 bin 400 şemsiye ele geçirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada; Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce Türkiye’ye kaçak yollarla ticari eşya sokulacağı istihbaratı edinildiğini, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Komuta Kontrol ve Operasyon Dairesi koordinasyonunda takip altına alınan araçlardan birinin Hamzabeyli Gümrük Kapısından Sarp Gümrük Kapısına transit olarak geçmek istediği öğrenildi. Araç Takip Sistemi ile uydu üzerinden takip edilen aracın güzergah dışı olarak İstanbul’da bir depoya girdiği görüldü. Takip altındaki tır daha sonra tekrar güzergahına döndüğünde mobil ekiplerce Kocaeli’nde durduruldu. Yapılan aramada araçta olduğu beyan edilen şemsiyelerin bulunmadığı, yük olarak kumaş kırpıntılarının olduğu görüldü.

Bu esnada aracın girdiği depoyu gözlem altında tutan ekipler depodan çıkan bir kamyonu takibe başladı. Alınan mahkeme kararına istinaden kamyonun varış noktasında yapılan aramada gümrüklenmiş değeri yaklaşık 2 milyon 500 bin lira olan 31 bin 400 adet şemsiye ele geçirildi. Savcılık makamının talimatı ile transit eşyayı ülke içinde bırakan tıra, araçta  bulunan 23 ton 650 kilogram kumaş kırpıntısına ve kaçak şemsiyelere el konuldu. Yapılan çalışmalar neticesinde olayla ilgili olduğu belirlenen şoför ve organizatör olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı." denildi. 

Anahtar Kelimeler:
Ticaret Bakanlığı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.