Öne Çıkanlar Arap Çin Büyükelçiliği Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim BM Turizm EKütüphanesi Çelebi Havacılık

İşte Cumhuriyet’te Hüzün ve Coşku Bir Arada

GGYD’nin “İş’te Cumhuriyet” etkinliğinde sanatçı Pınar Ayhan’ın iki perdelik müzikal gösterisi 'Orada Duruverseydi Zaman’ izleyenlere mutluluk, hüzün, coşku ve heyecanı bir arada yaşattı.

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği’nin, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94’ncü yıldönümü nedeniyle organize ettiği “İş’te Cumhuriyet Toplantısı” Hilton Otel’de, yaklaşık 500 davetlinin katılımıyla gerçekleşti. GGYD Başkanı M.Nezih Allıoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğindeki etkinliğe çok sayıda STK başkanı, çeşitli sektörlerden sanayici ve işadamları, bürokratlar, sanatçılar, çocuklar ve gençler de büyük ilgi gösterdi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Başkan M.Nezih Allıoğlu, tıpkı diğer kazanımlarımız gibi Cumhuriyetimizin temelinin de, Atatürk’ün zekâsı, dehası, ileri görüşlülüğü sayesinde atıldığını söyledi.

Cumhuriyet En Büyük Güvencemizdir

29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet’in; Türk Milleti’ne verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu vurgulayan Başkan Allıoğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük Eserim’ dediği Cumhuriyet, hiç kuşku yok ki, geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir. O nedenle bizlere düşen görev, Cumhuriyet’e sımsıkı sarılmak, birlik ve beraberlik içinde Cumhuriyet’i yüceltmek ve güçlendirmek olmalıdır. İşte o zaman Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır” dedi.

İzleyenleri Çok Etkileyen Bir Gösteri

Etkinlikte Başkan Allıoğlu’nun konuşmasının ardından sahneye 100 yıllık Türkiye tarihini, iki perdelik müzikal gösterisi 'Orada Duruverseydi Zaman' ile sahneye taşıyan sanatçı Pınar Ayhan ve ekibi çıktı. Cumhuriyet’in kuruluş yılları ve dönüm noktalarını, bilinen tarihin dışındaki anekdotlarla anlatan Pınar Ayhan, üç saat süren gösterisinde izleyenleri kâh güldürdü, kâh duygulandırdı. Büyük beğeni toplayan gösterinin ardından tüm konuklar ellerinde Türk Bayraklarıyla hep bir ağızdan İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı’nı söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.