İTO Başkanı: İşverene Sağlanan 100 Liralık Destek Devam Etmeli

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, 2016 yılında işverene sağlanan 100 TL'lik asgari ücret desteğinin devam etmesinin son derece önemli olduğunu söyledi.

 Asgari ücrete geçen yıl yapılan yüzde 30'luk artışın ardından hükümetin bu konuda elini taşın altına koyarak  işverene çalışan başına 100 TL'lik bir destek sağladığını belirten Çağlar, “Baktığınızda bu destek reel kesime 10 ayda 8,5 milyar lira katkı getirmiş. Bu tutar da elbette yatırım ve istihdam olarak ülke ekonomisine geri dönüyor" ifadesini kullandı.

İş Dünyasına Gösterdiği Duyarlılıktan Dolayı Minnettarız”

Hükümetin, bu konudaki bir kanun tasarısını Meclis'e sunduğunu bildiklerini altını çizen Çağlar, söz konusu desteğin 2017 yılında da devam etmesine ihtiyaç olduğunu belirtti. Çağlar, “Nitekim Sayın Başbakanımız da bu desteğin devam edeceğine yönelik açıklamalarda bulundu. Hükümetimize iş dünyasının ihtiyaçlarına gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyoruz. İsteğimiz bu desteğin 2017 yılında da çalışan başına en az 100 TL olarak devam etmesi" şeklinde konuştu.

“2017, ‘Ekonomide Seferberlik’ Yılı'”

İTO 2017 yılını ‘Ekonomide Seferberlik Yılı' ilan ettiklerini hatırlatan Çağlar, "Ekonomiyi el ele vererek büyüteceğiz. Bu noktada Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun açıkladığı kararın ekonomimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.