Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

İyilik Atölyesi’nden Gönüllü Okuyuculuk Ve Eğitime Tam Destek

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Ve Reklamcılık 4.Sınıf Öğrencileri Tuğba Mutlu Ve Mehmet Akın’ın Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında İyilik Atölyesi Gönüllü Okuyuculuk Ve Eğitime Destek Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Üniversite öğrencileri Uşak Ömer Bedrettin Uşaklı Ortaokulu’ndaki özel eğitim öğrencilerine gönüllü okuyuculuk yaparken eğitimlerine de destek veriyor.


Uşak Ömer Bedrettin Uşaklı Ortaokulu Z Kütüphanesinde 6 hafta boyunca her Salı günü 13.30-15.00 arasında gerçekleşen projede özel eğitim öğrencileri ile buluşan Mutlu ve Akın, her hafta seçtikleri kitapları öğrencilere okuyor ve öğrenciler ile birlikte ders çalışıyor.Öğrencilere okuma alışkanlığını kazandırmak ve kitap ile olan bağlarını güçlendirmek için her etkinliğin sonunda öğrencilere kitaplar hediye ediliyor.


Özel gereksinimli öğrenciler ile güzel vakit geçirmek, okuduklarımızı paylaşmak, kitapları ve okumayı sevdirmek,güzel vakit geçirirken yeni bir şeyler öğrenmelerini sağlamak ve sosyal yeteneklerini geliştirmek amacıyla bu projeyi gerçekleştirdiklerini ifade eden Mutlu ve Akın ‘’ Özel gereksinimli çocukların en büyük düşmanı inançsızlık. Burada inanmak, azim ve sabrın önemi çok büyük. Özel çocukların eğitimlerinin desteklenmesi ve kitap okunması çok önemli. Bu çocukların gelişimi eğitimle gerçekleşir ve kitaplarla hayal güçleri gelişir. Özel gereksinimli bireyleri destekleyerek sosyal hayata katıp, üreten insanlar haline getirebiliriz.'’


Her hafta öğrencilerin engel durumu, yaşları ve becerilerine uygun olarak belirlenen  birbirinden eğlenceli ve eğitici etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu etkinliklerle özel eğitim öğrencilerine bir beceri veya hobi kazandırmak,  toplumda yalnız olmadığını hissettirmek ve hayatında güzel bir anı oluşturmak hedefleniyor. Etkinlikler, öğrencilerin özelliklerine uygun olarak eğitici, eğlendirici ve sosyalleşmesine olanak sağlayacak şekilde planlanıyor. Proje kapsamında; resim, kitap okuma, masal anlatımı, ders anlatımı, eğitici videolar ve animasyon filmler izleme, solo test, satranç, dama gibi oyun etkinlikleri yapılıyor. Proje sonunda öğrencilere oyun setleri ve kırtasiye malzemeleri hediye edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.