Öne Çıkanlar Arap Çin Büyükelçiliği Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim Çelebi Havacılık Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Osman Yılmaz Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ açık uçlu sorular

İzmir'de 24 Bin 262 Adet Kaçak Çanta Ve Cüzdan Ele Geçirildi

İzmir’de gerçekleştirilen operasyonda bir depoda kaçak yollarla yurda getirilen piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 750 bin lira olan 24 bin 262 adet çanta ve cüzdan ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Gümrük Muhafaza ekiplerince İzmir’de gerçekleştirilen operasyonda bir depoda kaçak yollarla yurda getirilen piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 750 bin lira olan 24 bin 262 adet çanta ve cüzdan ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerince yürütülen operasyonda kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında yapılan analiz, inceleme ve araştırmalar neticesinde; Türkiye’den transit olarak yurtdışına geçmesi gereken çanta ve cüzdanların bir kısmının yasa dışı olarak ülke içine bırakılmış olabileceği tespit edildi. Gümrük muhafaza ekipleri söz konusu eşyalara ilişkin Türkiye çapındaki gümrük işlemlerini inceledi. Yapılan araştırmalar sonucu Mersin Limanında yapılan bir transit işlemi şüpheli olarak tespit edildi. İstihbarat Bilgi Sistemi üzerinden bir firmanın gümrük işlemlerinde kullandığı araçlar belirlenerek Araç Takip Sistemi üzerinden geçmişe yönelik hareketleri incelendi. Yapılan araştırmalarda söz konusu araçların güzergahları üzerinde yer alan ve eşyaların bulanabileceği depolar İzmir’de belirlendi. Gerekli çalışmanın yapılması için konu İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’ne iletildi. Gümrük Muhafaza ekiplerince yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda eşyaların boşaltıldığı depo tespit edildi.

Savcılıktan alınan izin doğrultusunda söz konusu firmanın depo ve işyerinde arama yapıldı. Yapılan arama sonucunda; piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 750 bin lira olan toplam 24 bin 262 adet çanta ve cüzdan ele geçirildi. Yapılan ön incelemelerde çanta ve cüzdanların gerçek deri olmadığı, standartlara uygun olmadığı, içinde sağlığa zararlı maddeler olabileceği belirlendi. Olaya ilişkin olarak soruşturma devam etmektedir. " denildi. 

Anahtar Kelimeler:
IzmirTicaret Bakanlığı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.