Japonya EXPO 2016 Antalya'da

1970’den bu yana farklı ülkelerde düzenlenen EXPO, bu yıl Antalya'da düzenleniyor. 15 EXPO gezen Japon Hideo FujiiEXPO 2016 Antalya’yı da ziyaret etti.

Açılışından önce EXPO 2016’nın Japonya’daki tanıtım gönüllüsü olan Fujii, ülkesinde tanıtım etkinliklerinde yer aldı. Fujii, EXPO 2016’da özellikle Turkcell EXPO kulesini çok beğendiğini söyledi.



Japon Hideo Fujii 1970 yılında henüz 12 yaşında iken Japonya’nın Osaka şehrinde düzenlenen EXPO’yu ziyaret etmesiyle başlayan serüvenini aradan geçen 46 yıla rağmen sürdürüyor. Fujii, bugüne kadar 6’sı Japonya’da olmak üzere tam 15 EXPO’yu gezdi. Fujii, son olarak tanıtım çalışmalarında gönüllü olarak yer aldığı Türkiye’nin ilk EXPO’su olma özelliği taşıyan EXPO 2016 Antalya’yı ziyaret etti.

 Fujii, EXPO 2016 Antalya’nın açılışından önce, EXPO 2016 Antalya Ajansı yetkilileriyle ile geçen yıl Skype üzerinden bağlantı kurarak Japon arkadaşlarıyla birlikte gönüllü eğitimine katılmıştı. EXPO 2016 Antalya’ya katılmaları adına Japon vatandaşlarını bilgilendirmek ve Antalya’ya gelebilmeleri adına yol göstermek için çeşitli faaliyetler düzenleyen Fujii, o gün yaptığı açıklamada  “EXPO 2016’nın tanıtım gönüllüsüyüm. Türk EXPO’suna destek vermek beni heyecanlandırıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Fujii, Japon Bahçesini Gezdi

21 Eylül 2015 tarihinde internet üzerinden gerçekleşen bağlantıda Antalya EXPO’sunu da ziyaret etmek istediğini dile getiren Hideo Fujii, bu bağlantıdan 11 ay sonra Antalya’ya gelerek EXPO 2016 sergi alanını gezdi. Ülke bahçeleri başta olmak üzere bin 121 dönümlük alanı  gezen ve Turkcell EXPO Kulesi’ne de çıkan Fujii, Japon iç bahçesini de ziyaret etti. Fujii, Japon bahçesinde bol bol fotoğraf çektirdi. Yeleği ve şapkası üzerinde, gittiği EXPO’lara ait rozetleri takan ve renkli görüntüler sergileyen Fujii, EXPO 2016 ziyaretçilerinin de ilgisini çekti. Ziyaretçiler Fujii ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.