Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis Aleyna Tilki Yıldız Tilbe Sertab Erener demet akalın zorlu psm marmaris gülben ergen sezgin tanrıkulu

Jetler Havadan, Asker-Polis Karadan Vuruyor

Terörle mücadelede kararlılıkla devam eden güvenlik Güçleri dün Mardin Nusaybin, Şırnak ve Hakkari Yüksekova’da 24 bölücü teröristi öldürdü. Irak'ın Kuzeyinde yer alan Avaşin-Basyan bölgesinde bulunan bölücü terör örgütü hedefleri, düzenlenen hava harekâtı ile vuruldu.

TSK’dan yapılan açıklamaya göre dün Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda 10 bölücü terörist öldürüldü. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 70’e ulaştı. 13 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 187 oldu.

Şırnak’ta devam eden operasyonda 12 bölücü terörist öldürüldü. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 66’a ulaştı. Bir Kaleşnikof piyade tüfeği, dört şarjörü ve 500 fişeği ile yedi roketatar mühimmatı ele geçirildi. 22 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 194’e ulaştı.

Hakkâri Yüksekova’da devam eden operasyonda iki bölücü terörist öldürüldü. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 68’e ulaştı. Bir Biksi makineli tüfeği, üç Kaleşnikof piyade tüfeği, bir RPG-7 roketatar, bir M4 piyade tüfeği, bir adet 40 mm bombaatar, bir av tüfeği, dokuz bombaatar mühimmatı, dört el bombası, 11 roket mühimmatı, iki adet 60'lık havan mühimmatı, çok sayıda Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı, 20 kg C4 patlayıcı, çok miktarda sıhhi malzeme, 15 gaz maskesi ve bir dürbün ele geçti. 10 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 48’e ulaştı.

Mardin Nusaybin, Girmeli köyü bölgesinde, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması sırasında saptanan bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bingöl Genç’de, icra edilen operasyonda tespit edilen sığınakta 150 kilo muhtelif gıda malzemesi ile giyim ve mutfak malzemeleri ele geçirildi.

Şırnak Uludere’de icra edilen operasyonda tespit edilen sığınakta 211 Doçka mühimmatı, bir kg TNT kalıbı, bir kg C-4 patlayıcı, 60 kg amonyum nitrat, 56 elektrikli fünye ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçti.

Irak kuzeyi, Avaşin-Basyan bölgesinde bulunan bölücü terör örgütü hedefleri, düzenlenen hava harekâtı ile imha edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.