Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

Kabine Üyeleri ve Parti Temsilcilerinden PMD’ye Ziyaret: Numan Kurtulmuş Gaziantep Saldırısını Değerlendirdi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, kabine üyeleri, siyasi parti temsilcileri gün boyunca Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret ederek gazetecilerin  gününü kutladılar. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gaziantep’te gerçekleşen silahlı saldırılı değerlendirdi. “Detaylı bilgi gelmedi ancak bir teröristin kaçtığını biliyoruz” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, çok sayıda siyasetçi Parlamento Muhabirlerini kutladı. Meclis’te Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz askeri darbe girişimi nedeniyle basının çok büyük fedakarlık gösterdiğini söyledi.
Kurtulmuş  şöyle dedi:

“Tebrik ediyorum, hepinize mesleğinizde başarılar diliyorum. İnşallah başarı ile  görevlerinizi  sürdürmeye devam edersiniz. Türkiye Cumhuriyeti’nin,  15 Temmuz’da yaşadığı darbe teşebbüsü sırasında  o akşam ortada birçok şey belirgin değilken, medyanın büyük çoğunluğu darbeciler karşısında tavır alarak fedakarlıkla çalıştılar. Bir kere daha sizin şahsınızda medya kuruluşlarını tebrik ediyorum.  15 Temmuz’dan sonra artarak devam eden terör saldırıları sonrasında da ana akım medyanın duyarlı davrandığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Hükümet olarak 65. Hükümet Döneminde medya ile yakın ilişki içinde olmaya devam ediyoruz. İnşallah el ele omuz omuza Türk medyanı ilerlemesine katkı sunacağız.”

BİR TERÖRİST KAÇTI

Ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Gaziantep’te gerçekleşen saldırı ile ilgili olarak,

“detayı bende henüz yoldayken  öğrendim.  Hadise, İzmir'deki olaya benzer olaya benziyor. Bir terörist etkisiz hale getirildi, bir teröristin kaçtığı bilgisi var, çember daralıyor, ikinci kişinizde yakalanması için çalışma var..Terör Örgütleri ne yağarlarsa yapsınlar başarılı olamayacaklar” dedi.

Numan Kurtulmuş, anayasa değişikliği ile ilgili oylama sonuçlarının sorulması üzerine, “İlk oylama yeterlidir, anayasa  paketinin TBMM’den  çıkacağına işaret etmektedir” karşılık verdi.  

DÖVİZDEKŞ YÜKSELME

Numan Kurtulmuş Merkez Bankası ile ilgili son açıklamayı ise, “Dövizdeki seyir, tabi bir seyir değil,  belli çevrelerin yapmış oldu manipülasyon. Bunların durdurulacağına inanıyorum, dolar normal şartlarına gelecek. Tamamen manipülasyon sonucudur. Karamsar olmaya gerek yok” diye konuştu.
Parlamento Muhabirleri Derneği’ni, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Aile ve Sosyal Politikalar  Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Partili milletvekilleri, CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Levent Gök ziyaret ederek gazetecilerin günün kutladı. Karanfil dağıttılar. Ayrıca çok sayıda milletvekili de parlamento muhabirlerini ziyaret etti. 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.