Kahraman: Bir Daha Herhangi Bir Kalkışmaya Cesaret Edilemeyecek

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “FETÖ terör örgütüne mensup hainlere, onların işbirlikçilerine, sırtlarını yasladıkları yurtdışı odaklara, tek yürek olduğumuzu ve bizi yenemeyeceklerini göstermek için yine meydanlardayız. Türkiye’mizde, bir daha herhangi bir darbeye kalkışmaya cesaret edilemeyecek” dedi.

TBMM'de düzenlenen 15 Temmuz Darbe Girişimi anma programında konuşan Meclis Başkanı Kahraman, konuşmasına, "Yılmadık, yorulmadık, gece boyu mücadele ederek, ruh hastası bir şizofrenin, bir vatan haininin 40 yıllık işgal planını çöpe attık" diye başladı. Kahraman şunları kaydetti:
"FETÖ terör örgütüne mensup hainlere, onların işbirlikçilerine, sırtlarını yasladıkları yurtdışı odaklara, tek yürek olduğumuzu ve bizi yenemeyeceklerini göstermek için yine meydanlardayız. Türkiye’mizde, bir daha herhangi bir darbeye kalkışmaya cesaret edilemeyecek. Zaferlerle dolu şanlı bir geçmişe sahibiz. Bastığımız toprağın altında milyonlarca şehidin yattığının idrakindeyiz. Şuuruyla hainlere karşı göğsünü siper edenler kervanına geçen yıl, 250 şehit daha eklendi. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. O karanlık gecedeki 2 bin 193 yiğit gazimize de, şükranlarımı sunuyorum. Bugün yurdumuz parçalanmadıysa, Suriye, Irak ve benzeri ülkeler gibi olmadıysa, şehit ve gazilerimiz sayesindedir.Hepsine minnet borçluyuz. Allah onlardan razı olsun. Şerefle sürdürmekle mükellef olduğumuz bir hayatı yaşıyoruz. İzzetimizi kaybetmemek ve haysiyetimizi korumak için her güçlüğe katlanırız. Fakat, menfaat için hiçbir zaman eğilip bükülmeyiz. İstiklal ve istikbalimizi feda etmeyiz.Bizler, değerlerimizle yaşarız. Değerlerimizi terk edemeyiz.”
İstiklalin, namus ve şeref olduğunu kaydeden Kahraman, “15 Temmuz 2016’da hep birlikte büyük bir imtihan verdik. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Muhterem Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına kulak vererek, hainlere karşı hep birlikte ‘alçaklar’ diye haykırarak meydanları doldurduk” dedi. Kahraman sözlerini şöyle tamamladı:
"Camilerin kışlamız, minarelerin süngümüz olduğunu o gece tekrar gösterdik. Camilerden, minarelerden okunan selalara kulak vererek, densizlere, hadsizlere hadlerini bildirdik. O gece milletimizin demokrasiyi özümsediğini, millete rağmen, darbe yapılamayacağını ispat etti. Bilinmelidir ki, bu millete yapılan hiçbir kötülük, muhakkak ki hainlerin yanına kâr kalmayacaktır.Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak teröre karşı haklı ve kararlı mücadelemizde, üzerimize düşen her görevi layık-ı veçhile yapmanın gayreti içerisindeyiz. Vatanımızın tekliğine, milletimizin bütünlüğüne karşı hassasiyetimizi her zaman muhafaza edeceğiz. Milletimizden aldığımız vekâlet görevini, sadakatle sürdürmeye devam edeceğiz. Şehitlerimizin ruhunu muazzep etmeyecek ve milletimizin şeref ve haysiyetini korumak için mücadelemizde en küçük bir tereddüt göstermeyeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.