Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI kızılay recep tayyip erdoğan operasyon başbakan binali yıldırım

Kalın: İdlib’te Sivillerin Ve Muhaliflerin Hedef Haline Getirilmesi Kabul Edilemez

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “İdlib’in bombalanması, İdlib’te sivillerin ve muhaliflerin hedef haline getirilmesi kabul edilemez. Bunun yaratacağı sonuçları hepimiz biliyoruz” dedi.

Türkiye, Fransa, Almanya ve Rusya’nın temsilcilerinin katıldığı Suriye konulu dörtlü zirve Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleşti. Zirveye ilişkin açıklamalarda bulunan Kalın, İdlib’te insani durumun kontrol altında tutulması açısından mevcut statünün korunmasının önem arz ettiğini belirterek, “Biz Türkiye olarak da görüşümüzü ifade ettik. İdlib’in belli yerlerinde ortaya çıkan güvenlik risklerinin izole edilmesi de önem arz ediyor. Bu konuda Türkiye, üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu ifade etti” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DEN AVRUPA’YA UZANAN YENİ BİR KRİZLER SİLSİLESİNİN DOĞMASINA YOL AÇABİLİR”

Yeni bir göç dalgasının sadece Türkiye’nin yükü olmayacağını aktaran Kalın, “Buradan Avrupa’ya uzanan yeni bir krizler silsilesinin doğmasına yol açabilir. Bunu hiç kimse arzu etmiyor. Fakat bunun nasıl önleneceğine dair bir mekanizmanın da geliştirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Ziirve de ağırlıklı olarak bu konuları ele aldıklarını dile getiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Mültecilerin geri dönmesi, Suriye’nin yeniden inşa edilmesi gibi konularda ileriki aşamalarda konuşulacak ama şu anda mevcut çatışmalar devam ederken ve siyasi çözüm süreci henüz hayata geçmemişken bunların biraz erken olacağına dair genel kanaat var” açıklamasında bulundu.

“İDLİB’TE SİVİLLERİN VE MUHALİFLERİN HEDEF HALİNE GETİRİLMESİ KABUL EDİLEMEZ”

İdlib’e yönelik bir saldırı sonrası gelecek göç dalgasının nasıl ayrıştırılacağına ilişkin sorulan soruya Kalın, bu konuda teknik heyetlerin çalıştığını dile getirerek, zamana ihtiyaç olduğunu vurguladı. İdlib’te 3.5 milyon insanın sıkıştığını belirten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Normalde İdlib’in nüfusu 1.7 milyon iken Halep’ten Doğu Guta’dan gelen göçlerle beraber oranın nüfusu 2 katına çıktı. Bununla ilgili teknik heyetlerimiz görüşmelerini devam ettiriyorlar. Onlara bu zamanın tanınması gerekiyor” dedi.  Muhtemel güvenlik risklerini ortadan kaldırma konusunda Türkiye’nin üzerine düşeni yapacağının altını çizen Kalın, “Ama bu gerekçeyle İdlib’in bombalanması, İdlib’te sivillerin ve muhaliflerin hedef haline getirilmesi kabul edilemez. Bunun yaratacağı sonuçları hepimiz biliyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.