Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Vergi EMİNE ERDOĞAN

Kamu Emekçileri Yürüyüşe Devam Ediyor

Kamudaki ihraç ve görevden almalara karşı Ankara’ya yapmak istedikleri yürüyüşleri dün engellenen Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) üyeleri, bugün yeniden yola çıktı.

KESK üyelerinin, ihraç edilen ve açığa alınan kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi için “İşimi, ekmeğimi geri istiyorum” sloganıyla dün Ankara'ya yapmak istediği yürüyüş, polis tarafından engellenmişti. Karşılaştıkları engellemeye rağmen KESK üyeleri, bugün yine Ankara’ya yürümek üzere Kartal Meydanı’nda bir araya geldi.



“Ekmeğimizi İşimizi Hiçbir Siyasi İradenin Lütfuyla Kazanmadık”

Yürüyüş öncesi KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen bir açıklama yaptı. Emekçi Yürüyüşü’ne yönelik yapılan saldırıyı kınayarak konuşmasına başlayan Özgen, tüm engellemelere rağmen yürüyüşün Ankara’da sonlanacağı noktasında kararlı olduklarını belirterek şu ifadelerle devam etti:



“Belirli bir süredir OHAL yasasıyla, darbe ile mücadele adı altında adeta kamu emekçisi cadı avı başlamıştır. Bugün 100 binin üzerinde kamu emekçisi haksız hukuksuz bir şekilde işinden atılmıştır, bunun içinde 2 bin KESK üyesi de vardır. Belki birileri bu kamu emekçilerine sahip çıkmayabilir, hele bazı sendika ve konfederasyonlar 3 maymunu da oynayabilirler ama buradan bir kez daha şunu ifade etmek istiyoruz, biz kamu emekçileri ekmeğimizi, işimizi kazanırken hiçbir siyasi iradenin lütfuyla bunu kazanmadık, hiç kimse işimizi ve ekmeğimizi bize bahşetmedi, bunu dünden bugüne  herkes bilmek zorunda. Hukuksuz bir şekilde, temel hak ve özgürlüklere aykırı, anayasaya aykırı, uluslararası sözleşmelere aykırı bir şekilde sizi işten attım, oldu bitti tutumuyla karşı karşıya kaldığımız durumu dün kabul etmedik, bugün de kabul etmedik, yarın kabul etmeyeceğiz! Boyun eğmeden yolumuza devam edeceğiz.”



Özgen’in konuşmasının ardından üye ve yöneticiler “Direne direne kazanacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları ile yürüyüşe devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.