"Kamu Emekçilerini Açlığa Mahkum Eden Gece Yarısı Yapılan Anlaşmayı Kabul Etmiyoruz"

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, “3 milyon kamu emekçisini ve 2 milyon kamu emeklisini açlığa, sefalete mahkûm eden gece yarısı yapılan anlaşmayı ve dayatmasını asla kabul etmiyoruz” dedi.

Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Hasan Kütük, hükümet ve kamu görevlileri sendikaları arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin olumlu sonuçlanması üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Kütük, AK Parti iktidarının kamu çalışanlarını enflasyon oranının altında zam vererek açlığa ve yoksulluğa mahkum ettiğini belirterek şunları kaydetti:

“Kamu emekçilerine verilen bu zamlar; 2018 yılının ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için ise yüzde 3,5 zam verirken 2019 yılı için ise zam teklifini ilk altı ay yüzde 4, ikinci altı ay yüzde 5 olarak açıklandı.2017 bütçesinden memur ve sözleşmeli personelin maaş ve ücret ödemeleri için (SGK’ya ödenen primler de dâhil) toplam 153,4 milyar lira ödenek ayrılmıştı. Buna göre memur ve sözleşmeli personel maaş ve ücretlerine yapılacak her yüzde 1 oranındaki zam 2018 yılı bütçesinde 1,5 milyar liralık bir artışa yol açabileceği hesaplanmaktadır.
Türkiye’de enflasyonun son yıllarda yüzde 10 civarında seyrettiğini dikkate alırsak, memur maaşı ve sözleşmeli ücretlerine yapılacak yüzde 10 diğer bir ifadeyle 15 milyar liralık zam zaten enflasyondan kaynaklanacak bütçe geliri artışıyla karşılanacaktır. Dolayısıyla enflasyon kadar yapılacak zammın bütçeye hiçbir olumsuz etkisi olmayacaktır.”

“Bütçe Dengesindeki Bozulmanın Sorumlusu Asla Kamu Emekçileri Değildir”

Önceki yıllarda yaşanılan kayıpların telafi edilebilmesi için enflasyondan daha yüksek bir zam yapılması gerekirken, hükümetin memura hak ettiği zammı yapmamak için bütçe dengesindeki bozulmayı ileri sürdüğünü ifade eden Kütük, “ Bütçe dengesindeki bozulmasının sorumlusu asla kamu emekçileri değildir. Eğer bütçe açığı son yıllarda artıyorsa bunun tek sorumlusu AKP iktidarının yanlış politikalarıdır” dedi.

“AKP son yıllarda seçim kazanabilmek için kamu kaynaklarını har vurup harman savurmaktadır” diyen Birleşik Kamu-İş Başkanı Kütük, sadece referandumdan “evet” çıkması için yapılan doğrudan ve dolaylı harcamaların bütçeye 15 milyar liralık bir maliyet getirdiğini belirtti. Kütük, Avrasya Tüneli, Üçüncü Köprü, Osmangazi Köprüsü gibi projelerin de bütçeye milyarlarca liralık yük getirdiğini ekledi.

“Memur-Sen Yüzde 0.5’e Teslim Oldu”

“AKP’nin kendi eliyle kurduğu ve bu günler için beslediği hormonlu sendikası MEMUR-SEN de kendisinden bekleneni yaparak  yüzde 0.5’e teslim oldu” ifadelerini kullanan Kütük, 3 milyon kamu emekçisini ve 2 milyon kamu emeklisini açlığa, sefalete mahkum eden gece yarısı yapılan bu  anlaşmayı ve dayatmasını asla kabul etmeyeceklerini belirtti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.