Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Kamu Sosyal tesis Ücretleri Belli Oldu

Kamuya ait sosyal tesislerden yararlanmak isteyenlerin ödeyeceği ücret düzeyleri belirlendi. 2017 yılında kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinden yararlanacak kurum personelinden, yemek bedeli olarak kişi başına 12-18 TL, konaklama bedeli olarak da 5-9 TL alınacak.

Maliye Bakanlığı’nın kamu sosyal tesislerine ilişkin tebliğ Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Tebliğ ile merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, döner sermayeli kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri, kamu bankaları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının tasarrufunda bulunan eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi ve benzeri sosyal ve destek amaçlı tesislerden dinlenme amacıyla veya diğer amaçlarla yararlanacaklardan alınacak yemek, konaklama ve diğer hizmet bedellerinin tespitinde ve elde edilen gelirlerin kullanımında uyulacak usul ve esaslar belirlendi. Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinde bulunabilecek özellikler şöyle sıralandı:
“Tesisin deniz, göl, akarsu kenarında veya kış sporlarına elverişli yerler ile termal alanlarda olması. Konut veya bağımsız bölümünde tuvalet ve banyo bulunması. Sıcak su, havalandırma tesisatı, konut veya bağımsız bölümünde telefon, salonlarda ve konut veya bağımsız bölümlerde müzik yayını, mutfak ve lokanta, konut veya bağımsız bölümün içinde mutfak mekanı, dinlenme ve oyun salonu. - Çay bahçesi, asansör, diskotek, çocuk bahçesi, spor alanları, revir, plaj, güneşlenme yerleri ve teçhizatı, otopark (en az 20 araçlık), yüzme havuzu, hamam ve sauna.”
 
18 TL YEMEK 7 TL KONAKLAMA ÜCRETİ
 
Kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinden yararlanacak kurum personelinden 2017 yılında alınacak en az bedeller, tesislerin özellikleri göz önünde bulundurularak tespit edildi. Buna göre, sıcak su, havalandırma tesisatı, konut veya bağımsız bölümünde telefon gibi özelliklerden 15 ve daha fazlasını taşıyan tesislerde kişi başına günlük 18 TL yemek ve 7 TL (1 Temmuz - 15 Ağustos döneminde 9 TL) konaklama bedeli alınacak. Özelliklerin en az 12 ve en fazla 14  tanesini taşıyan tesislerde kişi başına günlük 15 TL yemek ve 6 TL (1 Temmuz - 15 Ağustos döneminde 8 TL), 12 tanesinden daha azı bulunan tesislerde kişi başına günlük 12 TL yemek ve 5 TL  (1 Temmuz - 15 Ağustos döneminde 8,00 TL) konaklama bedeli alınacak.
 Konut veya bağımsız bölümde, buzdolabı bulunanlarda günlük en az 3 TL, televizyon bulunanlarda günlük en az 3TL ve klima bulunanlarda günlük en az 4 TL, konut başına ilave bedel alınacak.
Misafirhanelerden yararlanan kurum personelinden kişi başına her gece için en az 9 TL, idarelerce, verilen hizmetin özelliği, maliyeti ve standardın üzerinde olması, odadaki yatak sayısı gibi konular dikkate alınarak daha yüksek konaklama bedeli tespit edilebilecek.
Misafirhanelerden yararlanan geçici görevli personel hangi kamu kurumunda çalışırsa çalışsın hepsine aynı tarife uygulanacak.
 
KREŞ VE ÇOCUK BAKIMEVLERİ ÜCRETLERİ
 
Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve çocuk bakımevlerine kabul edilecek devlet memurları ile diğer kamu personelinin her çocuğu için aylık bakım ücreti asgari 165 TL olarak belirlendi. Ancak, belirlenen asgari aylık ücretlerin kreş ve çocuk bakımevi hizmetlerinin karşılanmasında yeterli olmadığı durumlarda, kurum ve kuruluşlar belirlenen ücretin üzerinde bedel tespit etmeye yetkili olacak.
Kurum personeli de dahil olmak üzere, her türlü futbol, basketbol, voleybol salon ve sahalarından, tenis kortlarından, yüzme havuzlarından, su ve kış sporlarının yapıldığı yerlerden veya diğer spor tesislerinden yararlananlardan, bir saatlik yararlanma karşılığı olarak, spor alet ve malzemelerinin kendileri tarafından temin edilmesi halinde kişi başına en az 6 TL, spor alet ve malzemelerinin tesisten temin edilmesi halinde kişi başına en az 9 TL ücret alınacak.
Amatör spor karşılaşmaları sırasında lisanslı sporcuların antrenman amacıyla veya öğrencilerin ders programı çerçevesinde belirtilen tesislerden yararlanmaları halinde, ilgili idarelerce gerekli görüldüğü takdirde bedel alınmayacak. Hamam, sauna ve kaplıcalardan bir saatlik yararlananlar kişi başı en az 11 TL bedel ödenecek.
 
BİR HAFTA ÖNCESİNE KADAR VAZGEÇENE AVANSLARI İADE EDİLECEK
 
Kamp dönemleri için tespit edilen ücretin yüzde 20’si müracaat sırasında avans olarak alınacak. Kamp tahsis edilemeyenler ile kamp döneminin başlamasından bir hafta öncesine kadar vazgeçenlere avansları aynen iade edilecek. Geçerli bir mazereti olmaksızın bu süreden sonra vazgeçtiklerini bildirenlere her gün için avansın yüzde 5’i oranında kesinti yapılarak avansları iade edilecek, kamp döneminin başlamasına kadar vazgeçtiklerini bildirmeyenlerin ise avansları iade edilmeyerek gelir kaydedilecek.
Tesislerin lokanta (alakart usulüyle yemek çıkarılması halinde alakart yemek bedelleri dahil), pastane, kafeterya, büfe, disko ve diğer hizmet verilen yerlerinde yemek, kahvaltı, içki, meşrubat, çay, kahve ve benzeri hizmet bedelleri hiç bir şekilde maliyetinin altında olamayacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.