Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan Hakkari kızılay atatürk operasyon başbakan binali yıldırım

Kamu Taşınmazlarındaki İşlemler İçin Yılda 4 Kez Cumhurbaşkanlığına Bilgi Verilecek

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazların satışı, kiralanması, irtifak hakkı tesis edilmesi, devredilmesi gibi her türlü işlemler için yılda 4 kez Cumhurbaşkanlığına bilgi verilecek. Kamu binalarının yapımında, Kamu Binaları Standartları Rehberi’ne uyulacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazların kiralanması, devri, irtifak hakkı tahsis edilmesi gibi işlemlere ilişkin usul ve esaslar ile kamu binalarının yapımında dikkate alınacak hususları belirleyen Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

OCAK-NİSAN-TEMMUZ-EKİM AYLARINDA

Genelgeye göre, belediyeler ve il özel idareleri hariç, kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazların vakıf, dernek veya bunların şirketlerine ya da gerçek ve tüzel kişilere satışı, kiralanması irtifak hakkı tesis edilmesi, takas-tahsis-devir edilmesi ve benzeri her türlü işlemleri komisyonlar vasıtası ile gerçekleştirilecek. Genelgeye göre taşınmaz sahibi kamu kurum ve kuruluşları Bakanlıklara bağlıysa ilgili Bakan Yardımcısı başkanlığındaki komisyon, diğer kurum ve kuruluşlar ise üst yönetici başkanlığındaki komisyon bu işlemler için yetkili kılındı. Öte yandan söz konusu komisyonlar taşınmazlara ait her türlü işlem için Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında Cumhurbaşkanlığına bilgi sunacak.

KAMU BİNALARINA STANDART GETİRİLECEK

Kamu hizmet binalarının inşa maliyetlerini düşürülmesi, binaların enerji verimliliğinin sağlanması ve cari giderlerin azaltılması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda hazırlanan “Kamu Binaları Standartları Rehberi” bakanlığın internet adresinde yayımlanacak. Yapılacak binalarda bu rehberdeki esaslar dikkate alınacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.