Öne Çıkanlar Arap Çinde kullanımda olan 5G baz istasyonu sayısı Çinde üniversite öğrenci sayısı Çin Büyükelçiliği Çin Yeni Bir Ticari Telekomünikasyon Uydusu Fırlattı Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan

Kan Bağışları 15 Temmuz’un Yıldönümünde İki Katına Çıktı

Kızılay, “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nde meydanlarda demokrasi nöbeti tutanlara destek olurken aynı zamanda kan bağışı topladı. Bütün gün 8.197 ünite kan bağışı yapılırken Kızılay, böylece pazar günleri ortalaması olan 4 bin ünite kan bağışı sayısını yüzde 100 arttırdı.

Darbe girişiminin yıldönümündeki anma etkinlikleri kapsamında ülke genelindeki meydanlarda ve sembol olmuş noktalarda kan bağışı toplamak için hazır bulunan Kızılay’a, bir günde 8 bin 197 ünite kan bağışı yapıldı. Bu bağışlar neticesinde Kızılay, pazar günleri ortalaması olan 4 bin ünite kan bağışı sayısını iki katına çıkardı. Bunun yanında Kızılay, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere demokrasi nöbeti tutulan yerlerde vatandaşlara su, sıcak çorba, çay ve kumanya ikram etti.

Şehitler Köprüsünde Kan Bağışı Rekoru Kırıldı

Kan bağışına rekor katılım ise İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gerçekleşti. İstanbullular, köprüde bir yandan törenleri izlerken, kan bağışı da yaptı. Kızılay birkaç saat içinde bin 648 ünite kan bağışı topladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.