Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Kapıkule'de Hayvanlar İçin Kullanılan 1.344 Adet Kaçak Doping Ve İlaç Ele Geçirildi

Kapıkule Gümrük Kapısında gerçekleştirilen operasyonda hayvanlarda kullanılan 1 milyon 900 bin lira değerinde toplam 1.344 adet kaçak doping ve ilaç ele geçirildi.


 

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında yapılan istihbari faaliyetler sonucu Türkiye’ye hayvanlar için kullanılan doping ve ilaç getirilmeye çalışılacağı bilgisi edinilmesi üzerine, Gümrük Muhafaza ekiplerince istihbarata konu araç ve firmalar belirlenerek yaptıkları işlemler inceleme altına alındı. Söz konusu araçlardan birinin Kapıkule Gümrük Kapısından giriş yapmak için gelmesi üzerine, araç takip altına alındı.

Kapıkule Gümrük Kapısından Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra bir tır parkında beklemeye başlayan araç, diğer araçlarla teması olabileceğinin değerlendirilmesi üzerine detaylı arama için Kapıkule Gümrük Sahasına geri getirildi. Yapılan x-ray taraması neticesinde araçta şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine fiziki aramaya geçildi.

Yapılan aramada koliler içerisinde beyan edilmeyen çok sayıda hayvansal ilaç olduğu görüldü. Yapılan sayım ve tespitte faturasız, belgesiz, beyan edilmeyen ve tamamı kullanılmamış 1 milyon 900 bin lira değerinde hayvanlar için kullanılan toplam 1.344 adet doping ve ilaç ele geçirildi." denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.