Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan cumhurbaşkanı erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE terörist akbank türkiye

Kapıkule Gümrük Kapısında 104 Kilogram 178 Gram Eroin Ele Geçirildi

Ticaret Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren NARKOKİM’ler aracılığıyla Kapıkule Gümrük Kapısında gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda toplam 104 kilogram 178 gram eroin ele geçirildi.

"NARKOKİM’ler 2019 yılına hızlı başladı"

Ticaret Bakanlığı birinci 100 Günlük Eylem Planı'nda yer alan “Uyuşturucu ile Daha Etkin Mücadele” hedefi doğrultusunda, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi ve taşra birimlerinde Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlükleri (KİM) bünyesinde 24 saat görev esasına göre kurulan NARKOKİM’ler 2019 yılına hızlı başladı. Kapıkule Gümrük Kapısında gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda yüklü miktarda eroin ele geçirildi. 

"Talaş ve naftalin ile kaplanmış 67 kilogram 366 gram eroin ele geçirildi"


Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesinin kurulmasının ardından, uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik trend analizleri oluşturuldu. 2018 yılında öne çıkan ve eroin yapımında kullanılan asetik anhidrit yakalamaları odağa alınarak yapılan değerlendirmelerde, Türkiye’den transit geçen araç ve firmalar üzerinde analizler yapıldı. Yabancı irtibat görevlileri ile yapılan bilgi alış verişlerinde riskli araç ve profiller oluşturularak İhbar Takip Programına kaydedildi. Bu kapsamda sürücülüğünü Bulgar uyruklu şahsın yaptığı TIR Türkiye’den çıkış yapmak üzere Kapıkule Gümrük Sahasına geldiğinde sistem uyarı verdi ve araç taranmak üzere Araç ve Konteyner Tarama Sistemine yönlendirildi.   X-ray taramasında TIR’ın dorsesinde şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine narkotik dedektör köpekleri eşliğinde yapılan detaylı aramada, aracın dorse tabanının ön kısmında, x-ray’de görünmeyeceği düşüncesiyle üzerleri karbon kağıdı ve naylon streç filmlerle sarılmış, dedektör köpekleri atlatmak amacıyla talaş ve naftalin ile kaplanmış 67 kilogram 366 gram eroin ele geçirildi. 

İkinci operasyonda ise; Türkiye’den çıkış yapmak üzere Kapıkule Gümrük Sahasına gelen Irak pasaportuna sahip şahsın sürücülüğünü yaptığı araç, Edirne NARKOKİM tarafından şüpheli değerlendirilerek X-ray cihazına yönlendirildi. X-Ray operatörü tarafından yapılan incelemede araçta şüpheli yoğunluklar tespit edilmesi üzerine narkotik dedektör köpekleri ile detaylı arama yapıldı. 

"Şahsın daha az şüphe çekmek amacıyla eşi ve iki çocuğu ile seyahat ettiği anlaşıldı"

Yapılan aramada havalandırma ızgarası olarak tabir edilen boşluğun her iki yanında kaportaya sabitlenmiş, sac kapakların arka kısmındaki doğal boşluğa gizlenmiş vaziyette paketler yerleştirildiği görüldü. Şahsın daha az şüphe çekmek amacıyla eşi ve iki çocuğu ile seyahat ettiği anlaşıldı. Yapılan sayım ve tespit neticesinde toplam ağırlığı 36 kilogram 812 gram olan eroine el konuldu.

Gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda ele geçirilen toplam 104 kilogram 178 gram eroinin piyasa değerinin 21 milyon lira olduğu belirlendi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan şahıslar soruşturma dosyalarının tamamlanmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.