Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Kar ve Buzlanma Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Erzurum, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan, Bingöl, Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli, Güney Ege Kıyıları ile Batı ve Orta Akdeniz'de yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

-YOĞUN KAR YAĞIŞI-

Yağışların, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Erzurum, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan, Bingöl, Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi şeklinde kar yağışı, çığ tehlikesi vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

-BUZLANMA VE DON OLAYI-

Meteoroloji, “Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” uyarısı da yaptı.

-ÇIĞ TEHLİKESİ-

Meteoroloji ayrıca çığ uyarısı da yaptı:

“Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Balıkesir çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı bulutlu, zamanla bölgenin iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Tunceli, Bingöl, Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu. (-7)

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı ve hafif kar yağışlı. (3)

İZMİR: Parçalı bulutlu.(5)

ADANA: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu. (11)

ANTALYA:  Parçalı bulutlu. (8)

SAMSUN: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı.(1)

ERZURUM: Çok bulutlu, kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı. (-3)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra kuvvetli olması bekleniyor.(6)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.