Karşıyaka Belediyesinden Örnek Uygulama: Bir Tabak Da Can Dostlara

İzmir Karşıyaka Belediyesi, restoranlarda artan ya da müşterilerin gönüllerinden kopan yemekleri barınaklardaki hayvanlara ulaştırma projesiyle örnek bir uygulama başlattı.
Sosyal tesislerini hayvan dostu haline getiren Karşıyaka Belediyesi, Kent AŞ restoranlarından artık yemekleri toplayarak köpek barınağına ulaştırmaya başladı. Çöpe dökülecek yiyeceklerin hayvanlar için değerlendirildiği uygulama, hayvan severlerden de tam not aldı.



Belediyenin şirketi Kent AŞ restoranlarında başlatılan uygulama kapsamında, artık yiyecekler hayvanlar için biriktiriliyor. Tesislerdeki masalara birer tabak da can dostlar için konuluyor. Müşteriler yemeklerinden bu tabaklara ayırarak, barınak sakinleri ile paylaşabiliyor. 


Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tesislerden toplanan yemekler, Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi ’ne götürülüyor. Bu sayede yüzlerce köpek, besin değeri yüksek gıdalar ile beslenebiliyor. İsraf ve çevre kirliliğinin önlenmesine de katkı sağlayan uygulama, Karşıyaka halkından da büyük ilgi ve destek görüyor.

“El ele sahip çıkıyoruz”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, uygulamayı şöyle anlattı: “Göreve geldiğimiz günden bu yana sergilediğimiz hayvan dostu belediyecilik anlayışımızı, sosyal tesislerimize de taşıdık. Uygulamamız, can dostlarımızın sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlarken; çevre kirliliği ve israfın önlenmesi noktasında da önemli bir adım oldu. Bizlere emanet olan sahipsiz hayvanlarımıza vatandaşlarımızla el ele sahip çıkmaya, fark yaratan hizmetler sunmaya devam edeceğiz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.