Kayseri'deki Çocuk İstismarı Soruşturmasına Gizlilik Kararı

Öğrencisine tecavüz ederek intiharına sebep olduğu iddia edilen öğretmen hakkında başlatılan soruşturmada, şüpheli B.Ö. “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, reşit olmayan çocukla cinsel ilişki” iddialarıyla ile suçlanacak. Soruşturma hakkında gizlilik kararı alındı.

Kayseri’de bir lise öğrencisinin intiharına sebep olan öğretmen B. Ö. hakkında yazılı açıklama yapıldı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada soruşturma hakkında gizlilik kararı bulunduğu anımsatılarak, şu ifadeler kullanıldı:

“17 Şubat 2016 günü Kayseri ili Melikgazi ilçesi sınırları içinde meydana gelen ateşli silahla ölüm (İntihar) olayı ile ilgili olarak aşağıdaki hususların kamuoyuyla paylaşılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir. 17 Mart 1998 doğumlu, 15-18 yaş grubundaki ölene otopsi işlemleri icra edilmiş olup, ölenin lise öğrencisi olması hususu da dikkate alınarak, dosya içerisindeki bilgi, belge, iddia, isnat şikayetler ve ilgili dosya kapsamında TCK’nın 103/1-b, 104/1 maddelerinde tanımlanan ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı, reşit olmayan çocukla cinsel ilişki’ suçlarıyla ilgili olarak, ölenin kendi okulunda öğretmeni olarak görev yapan şüpheli 19 Şubat 2016 tarihi itibariyle sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştır. Hakkında gizlilik kararı bulunan soruşturma TCK, CMK ve diğer yasal mevzuat kapsamında çok yönlü ve etkin olarak yürütülmektedir.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.