Kılıçdaroğlu (1): Terörü bitireceksen 400'ü ben tamamlayacağım, buyur bitir

ANKARA(ANKA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hala 400 vekil arayışında olanlar var. Buradan söz veriyorum açık ve net, terörü bitireceksen o 400’ü ben tamamlayacağım. Buyur bitir kardeşim. Daha önce kredi açmıştık istemedin. Hiçbir çocuğumuzun burnunun kanamasını istemiyorum. O annelerin feryadı akşam yatarken de kulaklarımda, babaların acıları yüreğimde. Üzülüyorum, emin olun rahat yatamıyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu, terör saldırıları ve protesto gösterilerinde yaşanan olaylara ilişkin CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Özellikle gençlere sağduyu çağrısı yaparak, provokasyonlara izin vermemeleri konusunda uyaran Kılıçdaroğlu, şunları dedi:

“Bütün bunlara rağmen hala 400 vekil arayışında olanlar var, ‘efendim 400 milletvekili olsaydı durum farklı olurdu’ yani terör olmazdı… Buradan söz veriyorum açık ve net, terörü bitireceksen o 400’ü ben tamamlayacağım. Buyur bitir kardeşim. Daha önce kredi açmıştık istemedin. Hiçbir çocuğumuzun burnunun kanamasını istemiyorum. O annelerin feryadı akşam yatarken de kulaklarımda, babaların acıları yüreğimde. Üzülüyorum, emin olun rahat yatamıyorum.

-“BİR SONRAKİ SEÇİMİ DÜŞÜNÜP VATANDAŞINI ATEŞİN İÇİNE ATANLAR ÜLKEYİ YÖNETEMEZ”-

Siyasetçi olarak bizim sorumluluğumuz var, biz ülkeyi yönetmeye talibiz karıştırmaya değil. Ülkeyi yönetmeye talibiz, herkesin standardı yükselsin diye, ülkeyi yönetmeye talibiz ayrıştırma olmasın, kardeşlik olsun diye. Tam tersi bir sürecin içine Türkiye’yi soktular. Çok üzüntülüyüm. Böyle bir tabloyu Türkiye hak etmiyor. Ayakları yere basamayan siyasetçiler, bu ülkeyi yönetemez. Bir sonraki seçimi düşünüp vatandaşını ateşin içine atanlar bu ülkeyi yönetemez. Dış politikanın ne olduğunu bilmeyen Türkiye’yi yönetemez.

-“ÜST AKIL TÜRKİYE’Yİ BU HALE GETİRDİ”-

Bu sorunu çözmek için eğer bir masa kurulacaksa, o masanın parlamentoda olması lazım. Sorunun çözümü konusunda, toplumsal barışı sağlama konusunda en tutarlı, sağlıklı görüşleri biz ortaya koyduk, çünkü biz akılcıyız, aklın üstünlüğüne inanırız. Onlar ortak akla değil üst akla inanıyorlar, o üst akıl da Türkiye’yi bu hale getirdi” dedi. (ANKA/DEVAM)

(GO/OLÇ)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.