Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat cumhurbaşkanı erdoğan

Kılıçdaroğlu: Bizler Cumhuriyetimizi Korumayı Birinci Vazife Bilenleriz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden, partisi tarafından animasyon tekniğiyle hazırlanan kısa bir film paylaştı. Kılıçdaroğlu, kendisinin seslendirdiği film için  “Bizler, istiklalimizi ve Cumhuriyetimizi korumayı birinci vazife bilenleriz” notunu düştü.

“Atatürk’ün izinden” başlıklı animasyon filmde, cumhuriyet, adalet, demokrasi ve özgürlük vurgusu dikkat çekiyor. Gezi Parkı ve barış mesajlarının yanında 15 Temmuz darbe girişimine de yer verilen filmde, İzmir Marşı yeniden yorumlandı.
Kılıçdaroğlu, 2 dakika 45 saniyelik filmde, etkili bir vurguyla şunları söylüyor:

“Bir Alev Topu Gibiydik 1923’te…”

“Bir alev topu gibiydik 1923’te, cesur, coşkulu ve umutlu. Gözlerimizi geleceğe dikmiştik, ellerimizle kuracağımız yeni ülkeye. Kadınlarımız yanı başımızdaydı, çocuklarımız önde, okulda, fabrikada sokakta. Yürüdükçe büyüdük, büyüdükçe güçlendik. Dallarımızı kırsa da beklenmedik rüzgarlar, avaz avaz söylüyorduk şarkılarımızı; cumhuriyet için, adalet için, demokrasi için, özgürlük için.

“Demokrasi İktidara Taşıyan Bir Bastondu Sadece”

Sonra karanlıklarıyla geldiler, ışığımızın üzerine, umudumuz üzerini korkuyla örtüler. Gençlerimizi kırdılar, kadınlarımızı saflarımızdan ayırdılar. Çocuklarımızın ağzından kahkahayı sildiler. Barışın üzerine düştü ölü güvecinler. Adalet kuma yazılı bir sözcüktü onlar için, sadece kendilerinin okuyabildiği. Demokrasi iktidara taşıyan bir bastondu sadece. Düşünce farklı olduğunda bileğe takılan kelepçe…

“Dostlarımızı Asla Hainlerden Seçmedik”

Sandılar ki susarız biz de, çekiliriz korkunun kavuğuna. Susmadık oysa susmayacağız da.
Ne demokrasiden vaz geçtik, ne özgürlükten ne de düşünmekten.
Dostlarımızı asla hainlerden seçmedik.
Savaş gömleğini giydirmedik gençlerimizin üzerine, onlara en çok barışın yakıştığını unutmadık hiç.
Ördükleri onca duvara rağmen ışığın orada olduğunu bildik.

“Bizler Mustafa Kemal’in Çocuklarıyız”

İşte yine söylüyoruz, ne kadar karartsanız da yeryüzünü gökyüzünün aydınlığıyız biz. Işığın ta kendisiyiz.
Bizler gözünü kırpmadan kanını vatana feda edenlerin, Mustafa Kemal’in çocuklarıyız. Bir gün bile tereddüt etmeden, onun çizdiği yoldan gidenleriz. ‘Allah’ından utansın o yoldan geri dönenler’ diyenleriz.
Bizler istiklalimizi ve cumhuriyetimizi korumayı birinci vazife bilenleriz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.