Öne Çıkanlar myk EMİNE ERDOĞAN istanbul cumhurbaşkanı asgari ücret çin ak parti medipol başakşehir Koç Holdingin 2023 yılı net karı ankara dinlenme tesisleri abd

Kınık: Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün
Et ve Süt Kurumu Sincan Kombinasını ziyaret eden Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, “Bizim sloganımız ‘Kurban bereketi yıl boyu sürsün’” dedi.

Vekaletle Kurban Kesim Kampanyasını 2007’den beri sürdüren Kızılay, bu yılda Et ve Süt Kurumu ile beraber çalışmasını sürdürerek kurbanların kavurma yapıldığı tesislerin kapılarını açtı. Basın mensuplarının kurban eti kavurma sürecini gözlemlediği ziyarete, katılması beklenen Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, program değişikliği nedeniyle katılmadı.
Kavurma sürecine dair bilgiler veren Kınık, şu ifadeleri kaydetti:

“Yaklaşık iki saat kadar yüksek basınçlı pişirme tanklarında kavurmalarımız pişiriliyor. Daha sonra eti, suyu ve yağı ayrılıyor. Her bir kutunun içerisine 640 gram kavurma koyuluyor, su ve yağ eklenince 800 grama tamamlanıyor.  Topladıktan sonra pastörizasyona konuluyor. Mikropların engellenebilmesi için 121 derecelik sterilizasyon uygulanıyor. Daha sonra Kızılay’ın depolarına gönderiliyor. Kızılay’ın bu sene yurt içinde ve yurt dışında 100 bin hisseyi aşkın kurban hissesi var. Bizim sloganımız ‘Kurban bereketi yıl boyu sürsün’. Kesilen hayvanlarımız bir buçuk yıl raf ömrü olan konservelere dönüştürülüyor. Sadece Kurban Bayramı süresince değil yıl boyunca da ihtiyaç sahiplerine kurban bereketini paylaşmış oluyoruz.”



“Bir Boyutuyla Bu Bir Tıbbi Tedavi”

İnsan vücudu için kırmızı etin öneminden bahseden Kınık, “Biliyorsunuz kurban bir ibadettir ama o ibadetin çok fazla bereketi var. Bir boyutuyla bu bir tıbbi tedavi. Çünkü dünyada kırmızı et tüketimi noktasında yılda bir iki sefer et tüketenler var. İnsanın özellikle kan sistemi içerisinde B12 vitamini var ki olmazsa kan sistemi çöker. B12 tek bir şeyde var o da kırmızı et” ifadelerini kullandı.

Kurban Kesimleri ve Kurban Bağışları Nasıl Yapılıyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tavsiye ettiği kurban kesim kuralları çerçevesinde kesimin, veteriner hekimlerin, profesyonel elemanların ve din görevlilerinin eşliğinde yapıldığından bahseden Kınık, bağışlar hakkında şu bilgileri verdi:

“En önemlisi de noter var. Tüm kesimleri işlemleri sırasında video kaydı alınıyor. Daha sonra kesilen etler bozulmasın diye şoklanıyor.  Ardından sırasıyla kombinalarımızda pişirilerek ihtiyaç sahiplerimize ulaştırılıyor. Vekalet verme ile alakalı olarak vatandaşların Kızılay’a ulaşma noktasında çok kolay yolları var. İlki, en kolayı, web sitemiz ‘www.kizilay.org.tr’.



Diyanet işlerinin vermiş olduğu fetva ile elektronik vekalet sistemi de geçerli.  Kredi kartı aracılığıyla ödemeyi yapabiliyorlar. 4 taksite kadar taksitlendirme yapılabiliyor. Banka hesap numaralarımızdan da bağış yapabilirsiniz. 168 numaralı çağrı merkezimizi arayarak telefonla da bilgi alabilirler. Daha da önemlisi yurt genelinde 1200’e yakın şube ve temsilciliğimizden bilgi alabilirler. Tam bir kuyumcu titizliği ile çalışıp, ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunuyoruz. İbadetlerinizi İslami şartlara uygun kolaylıkla yerine getirebileceğiniz bir kurban modeli.”
 
Yurtiçi Kurban Bedeli 735, Yurtdışı Kurban Bedeli 500 TL

Fakıbaba’nın ricası üzerine hisse fiyatlarını aşağıya çekme yönünde çalışmalar yürüttüklerini belirten Kınık, “Yurt içi hisse bedeli geçen yıl 740 liraydı. Bu yıl 735 lira olarak belirlendi. Kızılay Kurban’da enflasyonun belini kırdı. Yurt dışı Kurban hisse bedelimiz de de 500 lira olarak belirlendi” dedi.


 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.