Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech

Kirpiler İş Durdurdu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün Atatürk Barajı Gölünde bulunan tünellerde yaptığı çalışmalar sırasında nesli tehlike altında bulunan Oklu Kirpiler görüldü.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’ne durumun bildirilmesi üzerine çalışmalara ara verildi. DKMP ekiplerince 3 günlük çalışmalar sonucunda yakalanan kirpiler, kontrolleri yapıldıktan sonra doğal ortamlarına bırakıldılar.

Geçtiğimiz günlerde Atatürk Barajı’nda bulunan tünellerde DSİ ekiplerinin çalışmalarını yürüttüğü esnada kirpiler görüldü. DSİ ekiplerinin DKMP görevlilerine Oklu Kirpiler gördüklerini bildirmeleri ile Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görevli ekipler Atatürk Barajı’nda çalışmaların yürütüldüğü tünellere gittiler.
 


5 Bireylik Oklu Kirpi Popülasyonuna Ulaşıldı

DSİ ve DKMP görevlilerinin yaptığı görüşmeler sonucu kirpilerin zarar görmemesi için burada yürütülen çalışmalara ara verildi. 3 gün süren arama çalışmaları sonucu tünellerde görüldüğü iddia edilen 5 bireylik Oklu Kirpi popülasyonuna ulaşıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise konu ile alakalı yaptığı açıklamada, “Bu olayda da görüldüğü gibi Bakanlığımıza bağlı iki genel müdürlüğümüz uyum içerisinde yaban hayatına sahip çıkmıştır. Ülkemizin sahip olduğu biyolojik çeşitliliğin korunması bizim için her zaman öncelikli konulardandır” diye konuştu.
 


Kontrollerin Ardından Kirpiler Ait Oldukları Yere Bırakıldı

Atatürk Barajı’nda görülen Oklu Kirpilerin Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne nakledildiğini vurgulayan Eroğlu, burada veteriner hekim tarafından kontrolleri yapılan kirpilerin tabii hayat alanlarına bırakılmasında sakınca görülmemesi üzerine kirpilerin ait oldukları yere bırakılarak, koruma altına alındıklarını sözlerine ekledi.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.