Öne Çıkanlar gündem özeti gündem başlıkları Afrin Hakkari çin pkk Muhbir ysk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik

Kızılay 33 Ülkede 125 Bin Hisse Kurban Kesti

Kızılay, Türkiye ile birlikte 33 ülkede 125 bin hisse kurban kesti. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, “Ekiplerimiz bugün itibariyle kurban kesimlerini tamamladı. Güvenerek vekaletlerini bize veren tüm hayırseverlerimize ihtiyaç sahipleri adına şükranlarımızı sunuyoruz. 3 milyondan fazla sofrada Türkiye’nin yardım eli olacak” dedi.

Kızılay’dan yapılan açıklamaya göre, vekâletle kurban kesim kampanyasında alınan 125 bin hisse kurbanın kesim işlemleri tamamlandı. Türkiye ile birlikte 33 ülkede kesimleri tamamlayan Kızılay ekiplerinin kurban eti dağıtım faaliyetleri ise sürüyor. 2 Ağustos’ta başlatılan kampanyayla kesilen kurbanlar, 800’er gramlık kavurma konservelerine dönüştürülecek. Kızılay tarafından yapılan hesaplamalara göre Türkiye’de kesilen kurbanlardan 755 bin adet kavurma konservesi elde edilecek. Gerek yıl içinde ihtiyaç sahiplerine gerekse afetlerin ardından afetzede ailelere dağıtılacak kavurma konserveleriyle 1 milyon 877 bin 500 kişiye ulaşılacak.

Kızılay yurt dışında ise 3 kıtada 32 ülkede vekaletle kurban kesimi yaptı. Bu ülkelerde kesilen kurbanlar ise 301 bin 710 paket haline getirilerek ihtiyaç sahiplerine et olarak dağıtılıyor.

Arakan İçin 2 Bin 275 Kurban

Kızılay, bu sene Bangladeş’te kestiği 2 bin 275 kurbanı da Arakan’dan kaçarak Bangladeş sınırına gelen Arakanlılara ayırdı. Kestiği kurbanlardan 22 bin adet kurban eti paketi oluşturan Kızılay, her biri 5 kişiye yetecek olan kurban paketlerini sınıra göndermeye başladı.
Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, “Kurban vekaletini Kızılay’a veren tüm hayırseverlerimize ihtiyaç sahipleri adına şükranlarımızı sunuyorum. Tüm hayırseverler emin olsunlar ki; bizlere emanet ettikleri kurbanlar İslami usullere göre kesildi ve etleri dinimizin emrettiği şekilde dağıtılıyor. Bangladeş’ten Filistin’e, Suriye’den Somali’ye, Moğolistan’dan Bosna Herkes’e kadar neredeyse güneşin hiç batmadığı bir coğrafi alanda Kızılay ekipleri emanetlerin kendilerine yüklediği görevi layıkıyla yerine getirdi” açıklamasında bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.