Öne Çıkanlar bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı MUHAMMED DEMİR dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu erhan çelik YDG-H güney kore mevlüt çavuşoğlu akdeniz üniversitesi gölbaşı ankara

Kızılay Genel Başkanı Kınık: "Kızılay'ı Yenilikçi Finans Yöntemleriyle Güçlendireceğiz"

150 yıllık tarihinde birçok ilke imza atan, kurulduğu günden bugüne toplumsal dirençliliğe büyük katkıda bulunan Türk Kızılay, 2020-2030 Vizyon Belgesine temel olacak tartışmaları, Genel Başkan Dr. Kerem Kınık'ın katılımıyla bu defa Erzincan'da gerçekleştirildi. "Kızılay Büyüyor, Toplum Güçleniyor" sloganıyla düzenlenen toplantılardan çıkacak sonuca göre Kızılay'ın önümüzdeki 10 yıllık vizyonu netleşmiş olacak.

Tartışmaya açılan vizyon belgesinde "Toplumsal Dayanıklılık" başlığına geniş yer veren Kızılay bu kapsamda yoksulluk ve açlıkla savaşacak. Bireylerin ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, toplam hastalık yükünün azaltılması, toplum temelli sağlık ve sosyal bakım hizmetlerinin yaygınlaştırılması için de çalışmalar yürütecek olan Kızılay, her türlü acil durum ve afet risklerine karşı eğitimli ve yetkin bireylerin yetişmesi için çalışmalarını artıracak.

Yeni dönemde daha yaşanabilir bir çevre için de çalışmalarda bulunacak olan Kızılay, eğitim programlarına bu konuyu da dahil edecek. 150 yıllık tarihinin hemen her döneminde eğitimi önceleyen Kızılay, yeni dönemde nitelikli eğitimi yaygınlaştırmak için destek verecek.

Her faaliyet alanı yeniden düzenlenecek

Yeni dönemde, değişen dünya koşullarına hızlı uyum sağlayan, tüm iş süreçlerini uluslararası standartlarda yürütebilen, gönüllüsüne, bağışçısına, faydalanıcısına hesap verebilen, şeffaf, yenilikçi ve güvenilir bir Kızılay olacak.

Her geçen gün güçlenen Kızılay'ın yeni dönemde bu gücünü büyütecek üretim, hizmet ve finans alanlarında faaliyet yürütecek alt şirketleri de olacak.

Kızılay'ın 2030 hedeflerinin Türkiye çapına yayılmış şubelerinin katılımıyla son halini alacağını, çoğulcu katılımla belirlenen hedeflere hızla ulaşabilmek için yoğun bir çalışma yapılacağını belirten Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, "Nereye gittiğinizi bilmiyorsanız, vardığınız yerin bir önemi yoktur. Kızılayın kurulduğu günden bugüne kadar yaptığı faaliyetler hep bir plana bağlı olmuştur. Şimdi de önümüzdeki 10 yılın hedeflerine odaklandık. Önümüzdeki 10 yılın vizyon rehberini iki ana alan üzerine kurguladık. Bunlardan birincisi insanı ve toplumu güçlendirmek. İkincisi ise bu hedefe ulaşabilmesi için kuruluşumuzu, Kızılayımızı güçlendirmek. Bunun için Kızılay'ı yenilikçi finans yöntemleriyle güçlendireceğiz. Vizyon belgemizi Türkiye genelindeki delegelerimizden aldığımız geri bildirimlerin tamamını değerlendirerek hazırlayacağız, buradan çıkan sonuç önümüzdeki 10 yılın rehberi olacak. Bu hedef uğrunda çalınmadık kapı kalmayacak. Her insanın hatırını soracağız. Herkesi anlamaya çalışacağız. Çünkü 150 yıllık tarihimizde herkesin kalbini titretecek ortak hikayelerimiz var." dedi.

Kızılay 2030 Stratejisi Bölge Çalıştayları, Erzincan'ın ardından, Kahramanmaraş, Amasya, Aydın, Ankara ve İstanbul illerinde yapılacak. Tartışmalardan çıkan görüşler bir plana dönüştürülerek Kızılay'ın gelecek hedefleri ortaya konulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.